Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Başkanlığına Özcan Büyükgenç Seçildi
İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Kent Konseyi Toplantısı Karabük Belediye Meclis Toplantı Salonunda geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 30.07.2009, 15:28:28

İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Kent Konseyi Toplantısı Karabük Belediye Meclis Toplantı Salonunda geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Toplantıya başta Karabük Vali Yardımcısı Halil Canavar ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili olmak üzere Kurum Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Parti Yöneticileri ile Muhtarlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Genel Kurul’da Yerel Gündem 21 hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Divan Başkanlığına İlhan Alpboğa ve Katip Üyeliğine ise Av. Tuğba Başsarıoğlu ve Aysel Özbay seçildi.

Gündem Maddesi gereği Yönetim Kurulu seçimine geçildiğinde ise verilen önerge ile toplantıya 15 dakika ara verilirdi. Ardından kent konseyi yürütme kurulu için verilen önerge yapılan oylama sonunda şu isimlerden oluştu. Karabük Belediyesi Kadın Meclisi Başkanlığı ve Gençlik Meclisi başkanlığının yanı sıra Av. Tuğba Başsarıoğlu, Yunus Çelik, Celal Bulut, Aysel Özbay, Necati Müsellim, Mustafa Dastar, Zafer Acar, Ahmet Turgut Kurtoğlu, Mehtap Başaran, Mustafa Yavru, Ayşe Çınar, Kadir Kurupınar ve Yaşar Çınar.

Yürütme kurulunun belirlenmesinin ardından Kent konseyi Başkanlığı seçimine iki liste ile gidildi. İlk liste Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç tarafından verilirken, ikinci listeyi ise Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun verdi. Kent Konseyi Başkanlığına adaylığını koyan Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç ve Karabük Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun kısaca kendilerini tanıtırken, yapılan oylama sonucunda Karabük Kent Konseyi Başkanlığına Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç seçildi. Son olarak ise Kent Konseyi Komisyonları belirlendi.

Kent Konseyi Genel Kurulunda Kent Konseyi Başkan ve Komisyonların belirlenmesinin ardından Karabük Belediye Bakanı Rafet Vergili yaptığı konuşmasında Kent Konseyi ile Karabük Belediyesi’nin Karabük’ün tarihini değiştireceğini söyledi. Yapılan seçimlerde özellikle İhale İzleme Komisyonu seçimini dikkatle izlediğini ifade eden Başkan Vergili bu komisyonda görev alacak kişilerin işlerini ciddiye aldıkları taktirde Karabük’ün önümüzdeki beş yılda tüm şaibelerinin ortadan kalkacağını söyledi. Başkan Vergili ayrıca şunları söyledi:
“Karabük Belediyesi ve Kent Konseyi Karabük’ün tarihini kesinlikle değiştirecek. Ben buna inanıyorum. Buradaki arkadaşlarımızın çalışmaları eğer ki bu bilinç, istek ve arzu ile devam ederse 2013-2014 yılına gelindiği zaman Karabük’ün tüm tarihi değişmiş olacak. Sanayisi ile, Üniversitesi ve Şehrin tamamı ile Karabük değişmiş olacak. Ben Kent Konseyi toplantısında tek bir madde üzerinde durdum. İhaleyi İzleme Komisyonu. Burada Kent Konseyinin hiçbir seçimine müdahale etmek istemedim ve etmedim de. Bu güne kadar Karabük Belediyesinde Belediye Başkanlarımızdan Necmettin Şeyhoğlu haricinde hiçbir şaibesiz bir idare olmadı. Zaman zaman adayların kimi itiraf etti, kimi açıkladı, kimi de bilgimizin dışında dedi. Şuna inanıyorum ki İhaleleri İzleme ve Milletvekillerinin Çalışmalarını İzleme Komisyonunda görev yapacak arkadaşlar, eğer ki işi ciddiye alırlarsa Karabük’ün önümüzdeki beş yılında tüm şaibeleri ortadan kaldıracaklar. En büyük isteğim de bu. Kent Konseyi Başkanından özellikle talebim bu. Bütün ihalelerimiz izlensin. Hatta kişisel ilişkilerimiz de izlensin. Bu yapılmayacak diye bir şey yok. Buradaki arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum. Karabük’ün tarihini gelin hep birlikte değiştirelim.”

Kent Konseyi toplantısı Eylül’ ayının son haftasında tekrar toplanmak üzere sona erdi.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 2820
Tarih Tarih, Saat : 30.07.2009, 15:28:28
Kaynak :