Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Başkanı Bursa’da
Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih PALA’nın daveti üzerine 13 şubatta BURSA ilinde düzenlenen “Türkiye Kent Konseyleri Bursa’da buluşuyor” konulu bilgi ve deneyim paylaşma toplantısına katıldı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 15.02.2010, 10:27:22

Toplantı sonrası konuyla ilgili bilgi veren Özcan BÜYÜKGENÇ açıklamasında;
13 Şubat 2010 tarihinde Bursa Kent Konseyi Başkanlığının organizesi ile Bursa ilinde Bursa Büyükşehir Belediyesinin de Katkılarıyla Kent Konseyleri bilgi ve deneyim paylaşım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda ana konu olarak Kent Konseylerinin işlevi ve sorumlulukları ele alındı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih PALA’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, gün boyu yapılan 4 oturumla önemli konular masaya yatırıldı. Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyesi Prof.Dr. İlhan Tekeli’nin başkanlığında yapılan ilk oturumda Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Yaşar Sarıbay, “Katılımcı demokrasi, kamusal alan ve yerel yönetim” konulu bir sunum yaptı.

Toplantının ikinci oturumu Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreter Yardımcısı Sadun Emrealp başkanlığında yapıldı. Bu oturumda Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Elban, Merkez Valisi Kayhan Kavas, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Demokratik Yönetişim Program Müdürü Leyla Şen, “Kent Konseylerinin işlevi, önemi, sorunları ve sorumlulukları” konularını tartışmaya açarak önemli bilgiler aktardılar.

Habitat ve Gündem 21 Derneği Başkanı Sezai Hazır’ın başkanlığındaki üçüncü oturum ise Kent “Konseyi Uygulamalarından Örnekler” başlığı altında yapıldı. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Tahsin Bulut, Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder ve Birçok kent konseyi başkanı veya Genel sekreteri yaptıkları güzel uygulamaları paylaştılar.Bizde burda yaptığımız güzel çalışmaları anlattık.

“Kent Konseyleri Birliği’ne Doğru” başlığı altındaki günün son oturumuna ise Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Tahsin Bulut başkanlık etti. Bu oturumda UCLG-MEWA Genel Sekreter Yardımcısı Sadun Emrealp, Marmara Belediyeler Birliği Danışmanı Avukat Halil Ünlü ve Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, Kent Konseylerinin bir birlik çatısı altında toplanmasının yararlarını ele aldı.

Toplantı sonucunda alınan karar da ise Kent Konseyleri ortak platformu oluşturulmasının sağlanması için çalışma yapılması ve bu konu ile ilgili bir çalışma grubunun kurulması kararlaştırıldı.

Karabük Kent Konseyi başkanlığı olarak bizde bu çalışma gurubunun içinde yer aldık. Ayrıca bizden başka bu çalışma gurubunda on iki il daha var. Bu iller ise Bursa,Kocaeli, Yalova,Gaziantep,Manisa,Ordu,Afyonkarahisar,Çanakkale,Edirne,Denizli,Giresun ve Batman dır.

Bu on üç ilin kent konseyi başkan veya genel sekreterlerinden oluşan çalışma gurubu ilk toplantısını da bir aksaklık olmazsa Karabük İlimizin ev sahipliğinde Karabük’te gerçekleştirecektir.

Bursa ilinin ev sahipliğinde gerçekleşen kent konseyleri bilgi ve paylaşım toplantısı çok yararlı olmuştur. Orda ilimiz kent konseyi ile de bir kez daha gurur duyduk. Birçok İl daha kent konseyini kuramamışken Karabük kent konseyi olarak yaptığımız çalışmaları anlatmak ve 2023 vizyonundan bahsederek katılan kent konseyi temsilcilerine de bu konuda ufuk açmak bizi ziyadesiyle sevindirmiştir.

Ayrıca çalışma gurubunun ilk toplantısını Karabük ilinde yapacak olması da ilimizin tanıtımı ve Kent Konseyimizin ne kadar mesafe aldığını göstermesi açısından da önemlidir diyerek ev sahipliğinden dolayı Başta Bursa Kent Konseyi Başkanlığına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Bursa Büyükşehir Belediyesi BURKENT Genel Müdürü olan Hemşerimiz cemil TEKİN’ e teşekkür ederim dedi.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1754
Tarih Tarih, Saat : 15.02.2010, 10:27:22
Kaynak :