Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Toplumsal Dönüşüm ve Kent Konseyleri
Karabük son yıllarda hemen her alanda dibe vurmuş adeta travma geçirmektedir.Tüm sosyo-ekonomik göstergelerde olumsuz olarak Türkiye’nin önde gelen illeri arasındadır.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 23.03.2010, 15:28:05

Bunun yansımalarını iki ortak noktada toplayabiliriz    
1-İşsizlik.Buna bağlı olarak,
2-GÖÇ olgusudur.
Hangi toplumsal statüde olursak olalım GÖÇ hepimize yansımaktadır.Siyasette,ekonomide,tarımda,sanayide,yoksullukta,istihdamda moral değerlerimizi allak bullak etmektedir.
Herkesin dilinde ortak bir cümle “ne olacak bu Karabük’ün hali”dir.
Bir önemli tehlikede önümüzdeki süreçte  Türkiye siyasetinde ağırlığımızın daha da azalacağıdır.Çünkü milletvekili sayımız ikiye düşmüştür.Bu durum kamu kaynaklarının daha da az aktarılması anlamına gelmektedir.
Gelinen noktada neler yapılabilir ve kent olarak nasıl bir duruş sergilememiz gerekmektedir.Bunları ana başlıklarla açıklamakta yarar var.
*Karabük toplumsal değişim ve dönüşümü kendi iç dinamikleriyle yapmak,KENT BİLİNCİ ve KARABÜK’LÜLÜK RUHUNU yaratmak zorundadır.
*Bu süreci başlatmak için TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ çalışmalarına ağırlık verilmelidir.Dar anlamda toplum mühendisliği;
Toplumsal olayların matematiksel verilerle çözülmesi demektir.
*Karabük’te sorun,toplumsal değişim ve dönüşümü belirleyen temel politikaların, kentin gerçek dinamikleriyle ORTAK BİR AKILDA uzlaşamaması sonucu çözüm üretilememesidir.
Burada bir tespit yapmak gerekirse Karabük’lüler olarak yıllardır yaptığımız tek şey kısır çekişme ve tartışmalarımızı TOPLUMSAL TEPKİ olarak algılamamızdır.
*Çözüm nedir;
Yukarıdaki değerlendirmelerin ışığında bu toplum mühendisliği çalışmalarını başlatacak tek kurum KARABÜK KENT KONSEYİDİR.
*KARABÜK KENT KONSEYİ VE ÇALIŞMALARI;
Çinlilerin bir atasözü vardır.”Her kriz aynı zamanda kendi fırsatı yaratır” der.Geçtiğimiz aylarda Karabük Belediye Başkanının öncülüğünde yeniden yapılanarak işlerlik kazanan Karabük kent konseyi,sessiz ama emin adımlarla çalışmalara başlamıştır.
Burada kent konseyi başkanı Karabük Üniversitesi yöneticilerinden ÖZCAN BÜYÜKGENÇ’in çalışmalarından kıvançla bahsetmek istiyorum.Önümüzdeki dönemlerde  Karabük kamuoyu kendisinden çok bahsedecektir.
Şubat ayında ulusal basında da yer alan haberlerde Bursa’da yapılan Türkiye Kent Konseyleri toplantısında , Karabük kent konseyinin  sunduğu 2023 KENT VİZYONU BELİRLEME PROJESİ büyük  ilgi görmüş ve toplantı sonunda Türkiye kent konseyleri toplantısının ikincisinin Karabük’te yapılmasına karar verilmiştir.
*Kent konseyinin ikinci projesi KARABÜK KONUŞUYOR çalışmasıdır.Başkan Özcan Büyükgenç’in bizimde savunduğumuz ve çok önemsediğimiz bu projeyi önümüzdeki süreçte Karabük kamuoyunda tartışmaya açıcaktır.
Ana hatlarıyla yapılmak istenen ORTAK AKLI ortaya çıkararak kaybolan Karabük’lülük ruhunu yeniden yakalamaktır.
Toplumsal değişim ve dönüşümün toplumun her kesiminden insanın, gücü ,yüreği,yeteneği ve bilgisi oranında ,duygu ve düşüncelerini aktarmasıyla ortak noktada buluşmasıdır.
Ben bu sütunlardan şahsım ,okurlarım ve Karabük’lüler adına kent konseyi başkanı,Karabük Üniversitesi Sağlık ve Spor Dairesi başkanı Sn.Özcan Büyükgenç’e teşekkür ediyorum.
Umut ve beklentileriyle güzelleşir şehirler.Tüm Karabük’lüleri KARABÜK KONUŞUYOR projesine destek ve katkı yapmaya çağırıyorum.
Bilinmelidir ki Karabük’ümüzü bu çıkmaz sokaklardan aydınlık caddelere Karabük’lüler çıkaracaktır.
 
 
Kategori Kategori : Basında Kent Konseyi
Okunma Okunma : 2921
Tarih Tarih, Saat : 23.03.2010, 15:28:05
Kaynak :