Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
300 Yataklı Hastane, Kent Konseyinde Masaya Yatırıldı
12 Haziran Cumartesi günü Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ başkanlığında toplanan Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Millet Vekillerini izleme komisyonu ilimiz Millet Vekilleri Sayın Mehmet CEYLAN ve Sayın Cumhur ÜNAL’ ın katılımı ile 300 yataklı akıllı hastane olarakta nitelendirilen Şirin Evler Devlet Hastanesini masaya yatırarak Millet vekillerinden proje üzerinde detaylı bilgiler aldılar.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 14.06.2010, 5:19:32 PM

Toplantı Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ in açılış konuşması ile başladı. Konsey başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ  “ Davetimizi kırmayıp bu gün buraya gelen Milletvekillerimize teşekkür ederim” diyerek başladığı konuşmasına “ bugün burada sayın vekillerimizin katılımı ile ilimizin güncel konularını görüşmek üzere toplandık. İlimizin en güncel konularından biride yeni yapılacak olan hastanedir. Sağlık çok önemlidir. O yüzden hiçbir şekilde ihmale gelmemektedir. Son yıllarda sağlık politikaları alanında köklü değişiklikler yapılmış ve bunlardan da en sonuncusu hastanelerin birleştirilmesi olmuştur. Ancak Danıştay’ın bu kararı bozması ile yine sıkıntılı bir süreç başlamıştır. Hastane konusu ilimizde en önemli konular arasında yer almaktadır. Çünkü hastane geneli ilgilendirmektedir. Kent Konseyi olarak bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değildir. Ancak şimdilerde yeni hastane yapılacak yer olan Şirin Evler Devlet Hastanesinin bulunduğu yer ile ilgili olarakta ilimizde tartışmaların yaşandığı bir gerçektir. Oradaki poliklinik ve yataklı kısım yıkılacak mı? Yıkılacaksa aynı anda mı yıkılacak? Arkadaki lojmanlar yıkılacak mı? Bu binalar yıkıldığında aşağıdaki Karabük Devlet Hastanesi hasta yoğunluğunu kaldırabilecek mi? Yeni hastanenin temelinin atılması ile birlikte ne zaman hizmete girmesi planlanıyor? Gibi sorular hepimizin aklını meşgul etmektedir. Onun için bugün burada sayın vekillerimizden bizleri bu konuda aydınlatmalarını ve kafalarımızdaki soruların giderilmesini istirham edeceğiz” diyen BÜYÜKGENÇ “ ilimizin tek sorunu yeni yapılacak olan hastane değildir. İlimizde üzerine gidilmesi gereken başka sorunlarda vardır. Bunların başında işsizlik gelmektedir. Ayrıca hava kirliliği hala devam etmektedir. Yine şebeke suyu ile ilgili şikâyetler vardır. Halkın kafası bu konuda da karışıktır. En fakir halkımız bile kafasının karışıklığından dolayı damacana su kullanmaktadır. Buda o insanlar için çok büyük bir külfet getirmektedir. Keşke herkes şebeke suyu kullanıp içebilse.”diyen BÜYÜKGENÇ eğitim konusuna da değinerek ilimize en kısa zamanda üstün zekâlıların eğitim göreceği Bilim Sanat Merkezinin açılmasını talep etti.

Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ konuşmasına “ilimizin bir an önce stratejik planı hazırlanmalıdır. Biz Kent Konseyi olarak 2023 Kent vizyonu konusunda farkındalık yaratma projesi başlattık. Ancak bu yeterli değildir. Sadece farkındalık yaratmakla olmaz. İl düzeyinde sahiplenilen ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile özel sektörümüzün de benimsediği ve iş yerlerimizin, kamu binalarımızın duvarlarına asabileceğimiz bir vizyon ve hedef belirlemeliyiz. Kentimizde yaşayan herkes vizyonumuzu ve hedefimizi bilmeli ki ona kenetlenebilsin. Birlikte hareket edilebilsin. O zaman Güçlü oluruz. O zaman diri oluruz ve o zaman büyürüz… Bu işin il düzeyinde sahiplenilebilmesi ve insanların ciddiyetle bu işin üzerinde durması için bu işin koordinasyonunu ve sekretarya hizmetini valiliğimiz yapmalıdır. Biz kent konseyi olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ’ ten sonra ilk olarak sözü ilimiz Millet Vekili Mehmet CEYLAN aldı ve çantasından çıkardığı 300 yataklı hastane projesini masanın üzerine açarak proje üzerinden ilimiz Millet Vekili Cumhur ÜNAL’ la birlikte açıklamalarda bulundu. Millet Vekilleri  “Şirin Evler Devlet Hastanesinin bulunduğu yere modern, çağdaş 300 yataklı ve hatta yeri geldiğinde 400 yataklı bile olabilecek mükemmel bir hastanenin yapılacağını ve bu hastane yapılırken oradaki hastalarında mağdur edilmeyeceğini ve hastane yapım sürecinde hizmet aksaması yaşanmayacağını belirttiler. İlk olarak poliklinik kısmının yıkılacağını ancak bu kısmın yıkılmadan önce arka tarafta bulunan lojmanlar bölgesine prefabrik poliklinik binası yapılacağını ardından ön taraftaki poliklinik binasının yıkılacağını ve onun yerinede projede gözüken modern binanın yapılacağını belirten vekiller burası bitince de yataklı kısmın buraya taşınacağını ve ardından da yataklı kısmın yıkılarak yerine yine modern yatakhanelerin ve ameliyat hanelerin yapılacağını belirttiler. En son olarakta lojmanlar kısmının yıkılacağını ve buraya da çok katlı otoparkın yapılacağını belirterek Karabük hak ettiği hastaneye en kısa zamanda kavuşacaktır. Yakın bir zamanda ihalesi yapılacaktır. Bürokrasiden ve yer değişikliğinden kaynaklı gecikmelerin olduğunu belirttiler.

Şebeke suyundaki sertliğin ve kireç oranının azaltılması konusunda arıtma tesisinin de en kısa zamanda ihalesinin yapılacağını ve yılsonuna kadar bu tesisin yetiştirilmeye çalışılacağını belirten vekiller Bilim Sanat Merkezinin açılması konusunda da gerekli girişimleri başlatacaklarını ve bu okulun en kısa zamanda ilimizde açılması için gerekli gayreti göstereceklerini belirttiler.

Millet Vekilleri son olarak olimpik yüzme havuzu, katı atık bertaraf tesisi, yeni ceza evinin yapılması, Emniyet müdürlüğü hizmet binası, ihtisas organize sanayi ve Üniversite yatırımları konusunda da Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Millet Vekillerini izleme komisyonu üyelerine bilgiler verdiler.

Saat 21.00 gibi başlayan toplantı 23.30 gibi sona erdi.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1971
Tarih Tarih, Saat : 14.06.2010, 5:19:32 PM
Kaynak :