Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Kadın Meclisi Üyeleri Bir Araya Geldi
4 Aralık cumartesi günü saat 13.00 da Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Kadın Meclisi üyeleri ONEL AVM Teras toplantı salonunda toplandı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 06.12.2010, 14:45:01

Toplantının açılışında Gaziantep’te Yapılan Kent Konseyleri Çalışma toplantısı hakkında bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ  “Biz Türkiye Kent Konseyleri Çalışma gurubunda olan bir Konsey olarak gittiğimiz her ortamda ve bulunduğumuz her platformda ilimizin tanıtımına önem veriyoruz ve ilimizin tanıtımına da katkı yapıyoruz. Bursa ilinde yapılan Türkiye Kent Konseyleri toplantısında oluşturulan çalışma gurubu içinde yer alarak ve bu çalışma gurubunun ilk toplantısını ilimizde yapması ile ilimizin tanıtımına katkıda bulunduk. Yine 24-25 Kasım tarihleri arasında Gaziantep ilinde yapılan toplantıda da Karabük toplantısına vurgu yapılması ve Gaziantep gibi büyük şehir olan ve sanayi kenti olan bir kentte ilimizde yapılan toplantıdan ve ev sahipliğinden övgü ile bahsedilmesi göğsümüzü kabartmıştır. Ayrıca toplantı ile ilgili bilbordlara asılan afişlerde de ilimizin ismini görünce gururlandık.” Dedi.

Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ Gaziantep toplantısı ile ilgili bilgi verdikten sonra sosyal projelerinden ikisini açıkladı.

Buna göre Kent Konseyinin Sosyal Projelerinden ilki “Oyuncakla Gelen Bir Tebessüm” adlı oyuncak kardeşliğini içeren proje. Başta Karabük Belediyesi,İl Milli eğitim Müdürlüğü ve Mahalle muhtarları ile Kent Konseyinde Temsil edilen tüm organların paydaş olduğu projenin amacı; Her çocuğun oynadığı ve sevdiği oyuncaklardan en az birisini kendi isteği ile “oyuncağı olmayan Tanımadığı, Bilmediği çocuklara” hediye etmesi ve onlarla paylaşmasıdır. Proje kapsamında evlerde Fazlalık olarak atıl durumda duran fakat kullanılabilir olan veya küçük tamiratlarla yeniden işlevsellik kazandırılabilecek durumdaki oyuncakların toplanması ve bu toplanan oyuncakların özellikle kırsal kesimde yaşayan çocuklarımıza ulaştırılması amaçlanmaktadır.

Ayrıca proje kapsamında Karabük’e Toplanan oyuncaklarında içinde yer aldığı kapalı bir “oyuncak evi”  kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu oyuncak evi aynı zamanda “Oyuncak Müzesi” olarak da kullanılabilecektir.

OYUNCAK KARDEŞLİĞİ PROJESİNİN ÇIKTILARI:
Projenin çıktılarını da açıklayan BÜYÜKGENÇ “Projemiz Kapsamında çocuklar arasında sevgi köprüsü oluşacak, Çocukların Yardımlaşma ve Paylaşma duyguları ile birlikte sosyal sorumluk duygusu gelişecektir. Projemiz Kapsamında İhtiyaç sahibi çocuklarımız birçok oyuncağa kavuşacak ve Aileler çoğu zaman şikâyetçi oldukları evlerindeki oyuncak kalabalığından kurtulacaktır.” Diyerek “Projenin en büyük çıktısı olarak Karabük’e oyuncak Müzesi olarak ta kullanılabilecek bir oyuncak evi kazandırılması düşünülmektedir” dedi.

Proje 3 ay kadar sürecek ve bu 3 ay içinde toplanan oyuncaklar 23 Nisan tarihine de dek getirilerek ihtiyaç sahibi çocuklara ve anaokullarına, ana sınıflarına dağıtılarak bir çoğu da belediye Başkanlığı tarafından yapılacak oyuncak Müzesine konacak.

Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ’in açıkladığı ikinci sosyal proje ise “Basamakları Kaldıralım” adlı proje oldu.

Projenin temel amacı; “Engelli vatandaşlarımızın en önemli sorunlarından biri olan mimari engelliliğin kaldırılması”.

Proje hakkında bilgi veren BÜYÜKGENÇ “Engelli vatandaşlarımız toplumdan bir ayrıcalık beklememektedir. Ancak diğer insanlara verilen hakların kendileri içinde verilmesini talep etmektedir. Yollar, kaldırımlar, kamu binaları, parklar ve bahçeler, okullar, içinde yaşanılan konutlar, ulaşım araçları ve bunun gibi daha birçok fiziksel çevre unsuru, engellilerin topluma katılmasının önünde ciddi birer engel oluşturmaktadır.

Bunun anlamı Hareket yeteneği sınırlanan bireyin toplumsal yaşamdan dışlanmasıdır. Oysa bütün bunlar, engellilerin topluma katılmasını, toplumla bütünleşmesini kolaylaştıracak bir biçimde tasarlanabilir ve geliştirilebilir.

Bundan dolayı; Projedeki temel amacımız 2023 Kent vizyonumuzda ki hayalimiz olan ilimizde engelliler için mimari ve ulaşım yönünden engel kalmamış bir kent haline gelmektir ve Bunun için Mümkün olan yerlerde basamakları kaldırıp yerine standartlara uygun rampalar yapılmasını temin etmektir.” Dedi.

BASAMAKLARI KALDIRALIM PROJESİNİN ÇIKTILARI:
Proje çıktıları Hakkında da Bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “Proje Kapsamında Mümkün olan yerlerdeki merdivenler standartlara uygun rampalar haline dönüştürülerek engelli vatandaşlarımızı çok büyük sıkıntıya sokan mimari engellilik ortadan kaldırılacak ve Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlılık konusunda toplumsal bilinç artacaktır.” Diyerek; “Gelin engellilerin önündeki engelleri hep birlikte kaldıralım… Ve engellere takılmayalım…” çağrısında bulundu.

Toplantı kadın meclisi üyelerinin basına tanıtılması ile son buldu.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1668
Tarih Tarih, Saat : 06.12.2010, 14:45:01
Kaynak :