Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyleri Dostluğu
Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat YÜCEL, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan SOYGÜZEL, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal KESKİN ve Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati BİNİCİ’nin aralarında yer aldığı Kent Konseyleri Birliği iletişim ve işbirliği ağı Üyeleri Karabük Kent Konseyini ziyaret ettiler.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 27.12.2010, 13:10:13

23 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşen ziyaret kapsamında Kocaelinde yapılması planlanan Türkiye Kent Konseyleri toplantısının hazırlıkları da gözden geçirildi.

Program da ilk olarak Karabük kent konseyinin genel sekreterinin de katılımı ile Karabük Üniversitesine gelen ve burada Karabük kent konseyi başkanı aynı zamanda Karabük Ünivesitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı olan Özcan BÜYÜKGENÇ’i ziyaret eden genel sekreterler adına Karabük Üniversitesi Kampüs Ağaçlandırma Alanına ağaç dikildi. Ardından Karabük Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Burhanettin UYSAL makamında ziyaret edildi. Ziyarette Prof.Dr.Burhanettin UYSAL; “Karabük halkı aydınlanmayı, çağdaşlaşmayı ve kalkınmayı üniversitede aramaktadır. Bundan önce Demir Çelik’in merkeziydik ama inşallah çok kısa bir süre sonra Yükseköğretimin, eğitimin merkezi olmak için fikir ve eylem birliği içerisindeyiz. Elbette ki toplumları yönlendirmek için toplumun içerisinden çıkan gruplara daha doğrusu Kent Konseyine çok önem vermekteyiz. Kent Konseyi Başkanımızda üniversitemizin bir üyesidir. Hem üniversitemizle Karabük halkı arasında bir diyalog kurmakta, Karabük halkını bilinçlendirmekte hem de üniversitemizin gelişmesine katkı sağlamaktadırlar. Kent Konseyilerinin görevi sadece Üniversite ile şehir arasındaki ilişkileri arttırmak değil elbette, kişiler arsındaki ilişkileri de geliştirmek için çaba sarf etmeleri gerekmektedirler. Bunun en güzel örneği Gaziantep’ten, Yalova’dan, Bursa’dan değerli Kent Konseyi Temsilcileri Karabük’e gelerek toplantı yaparak Karabük şehrinin ve kendi şehirlerinin gelişmesine katkı sağlayacaklar” dedi ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Burhanettin UYSAL ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ ise; “bugün Gaziantep, Yalova, Bursa, Kocaeli illerinin genel sekreterleri ilimiz kent konseyini ziyaret etmişlerdir. Biz bu ziyaret kapsamında Karabük Üniversitemizin değerli rektörünü de ziyaret etmek istedik. Kent konseyleri yöneticileri olarak bizler üniversiteleri çok önemsemekteyiz. çünkü; üniversiteler kentlerin gelişimi için ve ülkenin gelişimi için çok önemlidir. Karabük Üniversitesi hem Karabük’ümüzün hem de ülkemizin parlayan yıldızı olmuştur.Karabük’ümüzün gelişim lokomotifi olmuştur. Karabük Üniversitemizin çok güzel bir tarafı olan biz yaklaşımı ile “Biz Karabük Üniversiteliler” diyerek bu başarı elde edilmiştir. Kent Konseylerinin de temel yaklaşımı biz olabilmektir. Kent Konseyleri kentlerle iş birliği yaparken kendileri arasında da bir iletişim ve işbirliği alanı oluşturmak istiyoruz. Bunun ilki olarak ilk toplantımızı Bursa’da gerçekleştirdik daha sonrada Karabük ve Gaziantep ilinde yapılan toplantılar sonrasında Kent Konseyleri Birliği iletişim ve işbirliği ağı kurulmuştur. Gaziantep, Karabük ve Kocaeli illerinden oluşan üçlü yönetim sistemi benimsenmiştir.” Diyerek sözlerini ; “sayın Rektörüm Karabük Üniversitemizin gelişimi ve dolayısı ile Karabük’ün gelişiminde göstermiş olduğunuz büyük başarılardan ve özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere şahsım adına ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim.”diyerek tamamladı.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal KESKİN Kent Konseylerinin amaçlarının kanunda belirtildiği gibi kentlerin vizyonunu geliştirmek ve kentin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Üniversitelerin de Kent Konseylerinin temel üyeleri olduğunu kent ile üniversitelerin kaynaşması gerektiğini söyleyerek; Bu bağlamda Bursa şehrinde üniversite ile kent arasında kaynaşmanın çok fazla sağlanamadığının ama Karabük’te bu birliğinin çok iyi bir şekilde sağlanması Kent Konseyleri olarak kendilerini heyecanlandırdığını belitti. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin UYSAL’a bu işbirliğini sağladıkları için teşekkür ederek; “ Ümit ediyoruz ki Kent Konseyi ile Üniversite işbirliği Karabük’ün gelişmesine büyük katkı sağlayacak ve Karabük daha çok gelişecektir.” dedi.

Son olarak; Kampüs Ağaçlandırma Alanına kendi adlarına ve Kent Konseyi Birliği adına birer ağaç diken Birlik Üyelerine Rektör Prof.Dr. Burhanettin UYSAL Ağaç Dikme Sertifikalarını takdim etti.

Ardından Karabük Üniversitesi seminer salonunda toplantı yapılarak Kocaeli ilinde yapılacak olan Türkiye kent Konseyleri toplantısının detayları görüşüldü ve bu toplantıdan önce bilgi ve deneyim paylaşımı adına bölgesel toplantılar yapılması kararlaştırıldı.

17.00 da belediye başkanı Rafet VERGİLİ’yi ziyaret eden kent konseyleri yöneticileri “Amaçlarının kent konseylerinin tüm belediyelerde aktif olarak kurulmasını sağlamak ve hali hazırda var olan ve yeni kurulacak olan kent konseylerine örnek olmak olduklarını belirterek bu başarıldığında ülkemizde yaşam kalitesi artacaktır. Kentler ortak akılla yönetildiğinde mükemmeliyet gelecektir dediler.

Belediye başkanı Rafet VERGİLİ ise; kent konseylerinin çok önemli birer oluşum olduğunu ve kentlerin gelişimi için vazgeçilmez olduğunu belirterek kent konseylerinin sıkıntılarına ve handikaplarına değinerek, en büyük handikaplarının da kendilerine ait bütçelerinin olmadığına vurgu yaptı.

Saat 17.30 da ilimiz valisi sayın izzettin KÜÇÜK Ziyaret edildi ve ziyarette Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ, Karabük Kent Konseyi Genel Sekreteri İrfan KARTAL, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat YÜCEL, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan SOYGÜZEL, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal KESKİN ve Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati BİNİCİ’nin aralarında yer aldığı Kent Konseyleri Birliği Üyeleri, Vali İzzettin KÜÇÜK’ü makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İzzettin Küçük “Karabük Kent Konseyimizle biz gurur duyuyoruz. Burada birlikteliği sağladı. Toplum birliktelik içinde kendi menfaat ve haklarını, değerlendirmelerini bu tür kurullara güçlü bir şekilde aktarırsa çok daha etkili olur. Bu kurulların en önemli özelliği talepleri süzüp değerlendirmektir. Toplumda herkesin bir takım talepleri olabilir. Ama ortak menfaatler daha önemlidir. Yani idareye yansıması gereken talepler ortak talepler olmalıdır. Bu süzgeç görevini yani ortak menfaatlerde önceliği sizler belirleyeceksiniz. Bu şehrin, ilin temel ve öncelikle meseleleri nelerdir, bunları sizler belirleyecek ve gündeme getireceksiniz. Bir ilin gerçek anlamda sorunları talepleri nelerdir ilk önce bunları belirleyelim, ondan sonra çözüm yollarına bakalım. Sorun belirlendikten sonra çözüm çok daha kolay olacaktır.” dedi.

Ardından Demir Çelik lisesinde, Demir Çelik lisesi okul aile birliğinin daveti üzerine Karabük Kent konseyi yürütme kurulu ve kadın meclisinin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
toplantının ana gündemi bilgi ve deneyim paylaşımı oldu ve ileriki günlerde yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Karabük Kent konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “Kent Konseyleri arasında iletişim ve iş birliği çok önemli, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşılması açısından çok önemli, yeni dostluklar oluşması açısından da çok önemli. Ülkemizin ve milletimizin bu dostluğa ve iletişime, iş birliğine ihtiyacı var. Biz kent konseyleri arasında bir iletişim ve işbirliği ağı bir diğer adıyla kent konseyleri birliği kurmayı çok arzuluyoruz. Bunu da ülkemizin demokrasisine katkıda bulunmak ve yerel demokrasinin gelişmesi ve yönetimlerde ortak aklın harekete geçirilmesi için istiyoruz. Biz inanıyoruz ki kentler ortak akılla yönetilirse gelişmiş ülke standartlarını yakalayabiliriz dedi.

Karabük kent konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ ayrıca bu kent konseyleri birliği için yapılan toplantılar sonucunda Gaziantep ilindeki toplantıda bir ilkeler birliği oluşturulmuş ve bu ilkeler birliğinin Kocaeli’nde yapılacak Türkiye kent konseyleri toplantısında katılımcılara sunulmasına karar verilmişti. Ancak arkadaşlarımızın bu ziyaretinde yaptığımız görüşmelerde Kocaeli’nde ki toplantıdan önce bölge toplantılarının yapılmasını ve bu bölge toplantılarına katılan kent konseyi üyelerini de bilgilendirme ve onlarında önerilerini almak konusunda bir karara vardık.Bizlerde Karadeniz bölge toplantısını organize edeceğiz ve bu toplantının da 28 ocak gibi olmasını planlıyoruz.Nerede olması konusunda bir karara varmadık.Onu da yakın bir zamanda diğer Karadeniz bölgesi illeri ile görüşerek planlayacağız ve Kocaeli’nde yapılacak Türkiye kent konseyleri toplantısının da Mart 2011 gibi yapılmasını kararlaştırdık” dedi.
 
 
Kategori Kategori : Ziyaretler
Okunma Okunma : 1938
Tarih Tarih, Saat : 27.12.2010, 13:10:13
Kaynak :