Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığında İlimizde Düzenlenen Çeşitli Faaliyetlerle Kutlandı
8 Mart 2011 Dünya Kadınlar Günü kutlama programı Karabük Kent Konseyi Kadın Meclisi önderliğinde, Karabük Valiliği, Karabük Belediye Başkanlığı, Karabük Üniversitesi, Karabük Barosu, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Onel AVM katkılarıyla tertip edilmiştir.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 14.03.2011, 12:10:59

Karabük Yenişehir Atatürk Anıtı’nda yapılan törene; Karabük Vali Yardımcısı Sayın Ali UYSAL, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Dilek DADAYLI PAKTAŞ, Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Gülser ÇELEBİ, Belediye Başkan Yardımcısı Ezgi TÖRE, Belediye Başkanının eşleri Sayın Emine VERGİLİ, Garnizon Komutanının eşleri Sayın Fatma NAYIR, İl Emniyet Müdürünün eşleri Sayın Fatma TEMEL, Karabük Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Rektör Yardımcımız Sayın Prof.Dr. Dilek DADAYLI PAKTAŞ, Karabük Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri Atatürk anıtına çelenk koydular. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından, Türkiye’de ilk olan bayanlardan kurulu Ana Mehteran takımımızın seslendirdiği mehter marşları eşliğinde kadınlar Anıttan Belediye önüne kadar kortej yürüyüşü yaptı.

Karabük Üniversitesi Ana Mehteran Takımının Belediye Önünde seslendirdiği marşlardan sonra Trakya Yöresi Halk Oyunları Ekibi de gösterisini yaptı. Karabük halkı beğeniyle izledi ve uzun süre alkışlarıyla destek verdiler.

Daha sonra kutlama etkinlikleri Onel AVM’de devam etti. Buradaki etkinliklere de Vali eşi Ayşe Küçük hanımefendi başta olmak üzere Vali Yardımcıları ve protokol eşleri ile çok sayıda bayan katıldı.

İlk olarak Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen “El emeğim, göz nurum” sergisinin açılışı yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri tarafından işlenen el emeği göz nuru eserler katılımcılar tarafından gezildi.

Daha sonra ise Karabük Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Bindallı Defilesi gerçekleştirildi.

Katılımcılar daha sonra Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen panele katıldılar. Panel öncesi bir konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Betül KOCAMANOĞLU, Kent Konseyinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek “Kent Konseyleri, kentlerde ortak aklı harekete geçirmeye çalışan siyaset üstü demokratik kuruluşlardır. Kent Konseyinin en önemli projeleri arasında Oyuncakla Gelen Bir Tebessüm adlı oyuncak kardeşliği projesi, Yine Basamakları Kaldıralım projesi de önemli projeler arasında yer almaktadır. Tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarımızın katıldığı 2023’e Mektup Projesi vardır ki, bu projemiz kapsamında çocuklarımız ve gençlerimiz 2023 yılı ile ilgili nasıl bir Karabük’te yaşamak istediklerine dair beklentileri ortaya koyacaklar. Ben bu vesile ile organizasyonlarımızda görev alan ve katkı veren tüm kurumlara ve şahıslara huzurunuzda teşekkür ediyor ve günlerini kutluyorum.” dedi.

Vali eşi Ayşe Küçük ise yaptığı konuşmada, dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kadınlara yönelik ayrımcılık, şiddet ve kötü muamelenin hala görünür bir vaziyette olduğunu belirterek “Yapılan tüm yasal düzenlemelere rağmen ülkemizde kadına yönelik şiddet haberleri her gün karşımıza çıkmaktadır. Anlaşılan o ki, bu konu sadece yasal düzenlemelerle değil, toplumun zihin dünyasının da dönüştürülmesi gerekmektedir. Bunun için bu çaba sürekli ve toplumdan her kesim insanın katılacağı geniş tabanlı bir mücadele olmalıdır. Bu mücadele sadece kadınların erkeklere karşı bir mücadelesi değil, topluca kadın ve erkeklerin ilkel şiddet uygulamalarına karşı beraberce alacakları tavırla mümkün olacaktır. Şiddet uygulayan bir erkek, çevresindeki kadın ve erkeklerin de tepkisine maruz kalmalıdır. Erkek şiddetini besleyen en önemli konu eğitim sistemi ve bunun içinde de ailedir. Unutmayalım ki şiddet eğilimli erkekleri yetiştirende en çok onların anneleridir. Erkek çocuklarını sürekli pofpoflayıp şımartan, buna karşın kız çocuklarını her türlü otoriter anlayışla yetiştiren bir anne, unutmasın ki yarınların karısını döven kocayı yetiştirmektedir. Kısaca kadın hakları mücadelesi tüm toplumun iştirak edeceği bir seferberlik gerektirmektedir. Sözlerime son verirken insanların birbirlerine karşı adalet ve iyi niyet duygusuyla yaklaşmasını temenni ederim. Bu günün hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kadının toplumdaki yeri ile ilgili bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Karabük’ün ilk bayan İl Genel Meclis Üyesi Feride Demiralp “İş kadınlarının yaşadığı zorluklar ve başarılar”, Karabük Barosu Üyesi Av. Esra Kaymak “Kadının hukuksal hakları” ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Olcay Alas Özduran “Mutlu Yaşam Projesi Tanıtımı” hakkında katılanlara bilgiler verdiler. Mutlu Yuvam Projesi ile eğitim alan kadınlarımız duygularını ve yaşadıklarını izleyicilere anlattılar.

Son olarak Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş AÇIKGÖZ Konferans salonunda Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanı Sayın Peyruze Rana ŞİMŞEK tarafından "Müzik ve Kadın" konulu konferans düzenlendi. Dünya Kadınlar günü etkinlikleri geniş katılımla ve başarı ile gerçekleştirildi.














 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 3076
Tarih Tarih, Saat : 14.03.2011, 12:10:59
Kaynak :