Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Çocuk Meclisinden Anlamlı Bir Proje Daha "Yuvasız Kuş Kalmasın"
Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi oluşumunu sağlayalı çok yeni olmasına rağmen “Yuvasız Kuş kalmasın” adlı sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 16.05.2011, 13:52:32

15 Mayıs Pazar günü saat 12.00'da Yenişehir Kent Ormanda Çocuk Meclisi üyelerinin, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde kalan çocukların, Belediye İzci Grubunun ve Karabük Üniversitesinde okuyan gençlerin katılımı ile gerçekleşen programa Karabük Milletvekili Mustafa ÜNAL, eski Orman Genel Müdürü Osman KAHVECİ, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü ÖZCAN ile Kent Konseyi üyeleri ve Birçok STK üyesi katıldı. Katılımcılar ağaçlara kuş evlerini astı.

Programda kısa bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ projede destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederek “Yuvasız kuş kalmasın adlı sosyal sorumluluk projesinin amacı; Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve çevre bilincini oluşturmaktır. Projemiz kapsamında çocuklarımızın yardımlaşma ve paylaşma duyguları ile sosyal sorumluluk duygularının gelişmesi de amaçlanmıştır. Ayrıca projemiz ile çocuklarımızın iş yapabilme duygusu ile öz güvenlerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Projemiz ile çocuklarımız yuvanın önemini daha iyi kavramış olacak ve yuva sıcaklığının farkını doyasıya yaşayacaklardır. Proje kapsamında Karabük Orman İşletme Müdürlüğü 120 adet kuş evi yaparak çocuklarımızın projesine destek oldu. Bugün burada çocuklarımız kuş evlerini ağaçlara asacak. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve yuvasız kuş kalmasın... Yuvasız insan kalmasın diyorum” dedi.

Orman İşletmesi Müdürü Ahmet ÜNVER de konuşmasında “çok anlamlı bir proje, bu proje kapsamında işletme müdürlüğü olarak 120 kuş evi yaptık ve Kent Konseyi Çocuk Meclisimize hediye ettik. İnsanlar için olduğu gibi kuşlar içinde yuva çok önemlidir” dedi.

Programda kısa bir konuşma yapan Karabük Milletvekili Mustafa ÜNAL ise “bu proje çok önemli bir proje. Çocuklarımıza hayvan sevgisi ve çevre bilinci kazandırılması açısından çok önemli. Kent Konseyimiz çok önemli sosyal projelere imza atıyor. Ben kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Eski Orman Genel Müdürü aynı zamanda milletvekili adayı olan Osman KAHVECİ ise konuşmasında “Orman Genel Müdürü olduğum dönemde benden Kent Konseyimiz kuş evleri talep etti. Bende hemen talimat verdim ve bu kuş evleri yapıldı. Yapılan bu kuş evlerini ağaçlara yerleştirme aşaması bana da nasip oldu. Onun için çok mutluyum. Kent konseyimizi kutluyorum. Böyle sıcak ve samimi bir projeye imza atmışlar. Çocuklarımıza çevre ve hayvan sevgisi ile birlikte yuvanın önemini kavratan böyle projelere imza atılması çok önemli” dedi.

Programda çocuklar ve gençler kuş evlerini ağaçlara astıktan sonra gönlünce piknik yaparak eğlendi. Karabük Üniversitesinde okuyan gençlerde çocuklara yaptıkları güzel müzikle eşlik etti.
 
 
Kategori Kategori :
Okunma Okunma : 2447
Tarih Tarih, Saat : 16.05.2011, 13:52:32
Kaynak :