Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Karabük Üniversitesi´nin 4. Kuruluş Yıldönümü Mesajı
1937 yılında Demir Çelik fabrikasının kurulması ile ağır sanayi kenti olan ve ülkemizin inşasında çok önemli görev ve misyon üstlenen Karabük’ümüz 29 Mayıs 2007 yılında üniversitesinin kurulması ile ikinci baharını yaşamaya başlamış ve ağır sanayi kenti kimliğinin yanında öğrenci kenti kimliğini de alarak ülkemizin kalkınmasına genç beyinleri bilimin aydınlık ışığında yetiştirerek en büyük katkıyı vermeye başlamıştır.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 30.05.2011, 11:05:31

Üniversiteler bir kentin ve ülkenin gelişiminde en önemli ve vazgeçilmez unsurlardır. 2007 yılında 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile Eğitim- Öğretim faaliyetlerine başlayan Karabük üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr.Burhanettin UYSAL’ın liderliğinde tüm akademik ve idari kadrosu ve öğrencileri ile “Biz” olabilmiş ve kenti ile bütünleşerek bu gün 10 fakülte,3 yüksekokul, 3 meslek Yüksekokulu, 3 enstitü, 5 araştırma merkezi, 25 öğrenci kulüp ve topluluğu ile ve  756 akademik ve idari personel kadrosunun yanında  12.000 öğrencisi ile eğitim - öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürerek kendisi ile birlikte kurulan üniversiteleri geride bırakmakla kalmamış köklü birçok üniversiteden her alanda daha iyi duruma gelmiştir.

Kuruluşunun 4. Yılını kutladığımız üniversitemiz kısa zaman içinde 32 bin öğrenci rakamını hedefleyen ve bu rakamı hedeflemekle kalmayıp öğrencilerini de nitelik olarak en iyi şekilde yetiştirmeyi amaç edinmiş ve bu hedef ve amaçları ile ilimizin gelişimine en büyük katkıyı yapan kurum hüviyetine bürünmüştür.

Bu süreçte Karabük halkı üniversitesine sahip çıkmış ve onu sadece gönlünde büyütmekle kalmamış büyüyüp gelişmesi içinde her türlü katkıyı ve fedakârlığı yapmıştır ve inanıyorum ki bundan sonrada yapacaktır. Çünkü Karabük üniversitesi kentin üniversitesi olmuş ve kentle bütünleşmiştir.

Karabük kent konseyi olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri ilk öncelikli gündemimiz hep üniversitemiz olmuştur. Üniversitemizin gelişiminin devam etmesini çok önemsemekteyiz. Üniversitemizin gelişiminin sürmesi demek kentin gelişiminin de devam etmesi demektir.

Bu vesile ile Üniversitemizin kuruluşunun 4. Yılını kutlar Bu günlere gelmesine vesile olan herkese Kent konseyimiz adına minnettarlığımı sunarım.

Nice mutlu ve başarılı yıllara...

Özcan BÜYÜKGENÇ
Karabük Kent Konseyi Başkanı

 
 
Kategori Kategori : Basın Açıklamaları
Okunma Okunma : 4825
Tarih Tarih, Saat : 30.05.2011, 11:05:31
Kaynak :