Karabük Kent Konseyi´nin Seçilmeleri Takdirde Milletvekili Adaylarından Talepleri
Karabük Kent Konseyinin Demokrasi şöleni olarak gördüğü 12 Haziran seçimlerinde siyasi partilerimizden aday olan "Millet vekili adayları"ndan seçilerek ilimiz milletvekili oldukları taktirde ilimiz adına talep ettikleri aşağıda belirtilmiştir.

Haber Tarihi: 02.06.2011, 16:46:47

1. Karabük’ümüzün öncelikli sorunu olan iş sizliği önleyici ve azaltıcı istihdamı arttıracak projeler gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda yeni iş alanlarının açılmasını sağlamak.
2. Organize sanayinin yeni yerinin süratle çözümü ve Tekstil sektörünün tekrar Karabük’ e dönmesi için özendirici çalışmalar yapılmalı.
3. Demir- Çelik sektörünün içinde olan, yıllardır bu işi yapan iş adamlarımızı destekleyip; gümrük sorunları, teşvik sorunları ve hammadde temini konularında mutlaka ciddi destek verilmeli.
4. Karabük’ün Türkiye de ve dünyada Üniversite kenti olarak anılmasını sağlamak için Karabük Üniversitesinin Gelişiminin Her alanda desteklenmesi
5. Devlet Demir yollarının yıllardır şehri ikiye bölen ve çevre kirliliğine sebep olan görüntüsünden kurtarıp yeni güzergâh belirlenmeli ve o alan Karabük halkının hizmetine sunulmalı.
6. Araç çayının ıslah edilerek porsuk çayı modeli gibi bir modelin uygulanması
7. Karabük - İstanbul arası hızlı Tren seferlerinin başlamasının sağlanması
8. Safranbolu- Karabük arası metro veya tramvay seferlerinin başlaması
9. Karabük Kültür merkezinin yapılması ve Karabük ile Safranbolu’nun kongre merkezi haline getirilmesi
10. Tüm il müdürlüklerinin ortak hizmet verebilecekleri bir kampus projesinin yapılarak halka daha iyi hizmet vermelerinin sağlanması.
11. Sağlıkta sabah otobüsleri ile Ankara’ya gidişleri asgariye indirmek için Tıp Fakültesi, Sosyal güvenlik kurumu ve sağlık bakanlığı ile ortak projeler geliştirip Hastanelerde olmayan bölümlerin açılmasını sağlayıp, inşaatı devam eden Hastanenin zamanında bitmesi için gereğinin yapılması.
12. Katı atık bertaraf tesisinin biran önce kurulmasının sağlanması
13. Karabük Spor un mevcut stadının bir an önce tadilatının bitirilmesi ve Şehir dışına bir yere Galatasaray’ın arena stadı tarzı bir stadyumun yapılması
14. İkinci bir üniversitenin açılmasının sağlanması
15. Üniversite öğrencilerinin Yurt ihtiyaçlarını giderici çalışmalar yapılması
16. Üstün yetenekli öğrenciler için Bilim sanat merkezi yapılması
17. Orman ürünleri imalatı konularında öncü firmalarla diyoloğa girip bu sektörün mutlaka ciddi bir istihdam alanı olarak gelişmesi için gerekli tüm çalışmalar yapılmalı.
18. Karabük’ümüzün Ahşap oyuncakçılığının başkenti yapılması ve ahşap oyuncakçılığını geliştirecek ve kentliye istihdam sağlayacak yatırımcılar bulunması, gerekirse teşvik sağlanması
19. Karabük kent konseyinin başlattığı 2023 kent vizyonu projesinin hazırlanmasına destek verilerek kent vizyonunun belirlenmesi
20. Şehir içinde kalan Haddehanelerin, haddehanecilerinde mağdur edilmeden şehir dışına taşınmalarının teşvik edilmesi
21. Yerel yönetimlerle iç içe olup, kentin sorunlarının çözümünde ortak hareket edilmeli.
22. Kadın sığınma evinin açılmasının desteklenmesi
23. Turizmin gelişmesi için gerekli çalışmaların yapılması.
24. Teşvikle ilgili yapılması muhtemel düzenlemelerde ilimiz de uygulanan bu Teşvik kapsamının genişletilmesi ve süresinin uzatılmasının sağlanması veya ilimizde bulunan işletmeleri de kapsayacak düzenlemelerin yapılmasının sağlanması
25. Şartlar uygun olduğu taktirde Keltepenin kayak merkezi haline getirilmesi
26. STK lar ile iş birliği halinde varoşlarda bilgi evleri tarzı yerlerin açılmasının desteklenmesi.
27. Karabük ve Safranbolu ilçemizin çevresindeki yakın köylerin mahalle statüsüne alınarak il ve ilçe merkezlerine dâhil edilmesinin desteklenmesi.
28. Yapımı sürmekte olan projelerin hızlandırılarak Biran önce halkın hizmetine sunulmasının sağlanması (Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı, Dr. N.Şeyhoğlu Stadının tribün inşaatları, Temiz su

Kategori Kategori : Basın Açıklamaları
Tarih Tarih, Saat : 02.06.2011, 16:46:47