Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
2023´e Işınlandık
Karabük Kent Konseyinin başlatmış olduğu 2023’e mektup projesi kapsamında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri törenle verildi.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 15.06.2011, 10:37:51

15 Haziran 2001 günü saat 14.00 da ilimiz valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK, İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Turan TEMEL, İl Milli Eğitim Müdürü sayın Mehmet BEŞLER, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Pehlivan BAYLAN ile Kent Konseyi Başkanı ve Genel sekreterinin yanında kent konseyi üyeleri,İl müdürleri, Mahalle muhtarları, okul müdürleri ve öğretmenler ile Öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Ardından D.Ç.Lisesi müzik öğretmeni Sadık HÜNER yönetiminde müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ yaptı. BÜYÜKGENÇ konuşmasında; “Karabük kent konseyi olarak kurulalıdan beri kent için ve kentli için yoğun çalışmalar yaptık... henüz ülkemizde ve ilimizde kent konseyleri çok yeni olmasına rağmen Karabük kent konseyi olarak yaptığımız çalışmalar ile ilimizde yaşayanların taktirinin yanında birçok kent konseyine ve ile örnek olduk... Karabük kent konseyi olarak bu dönemde Türkiye kent konseyleri birliğinin kurulmasına lokomotiflik yaptık... birçok büyük ilin kent konseyi genel sekreterleri ve başkanları ilimize gelerek çalışmalarımızı yerinde gördü ve kent konseyleri birliği kuruluşunda görüş ve düşüncemize başvurdu...

Karabük kent konseyi olarak ilimizin ismini birçok ilde duyurduk ve ilimiz kent konseyini başka illerde de en iyi şekilde temsil ettik...

Bu dönem kadın meclisimizi kurduk. Kadın meclisimizi kuralı çok yeni olmasına rağmen 8 Mart dünya kadınlar günü programını organize etti.

Yine bu dönem çocuk meclisimizi faaliyete geçirdik. Çocuk meclisini çok önemsiyoruz. Çünkü onlar demokrasi kültürü ile yetişmeli. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Çünkü onlar geleceğin yöneticileri olacak. Onun içinde şimdiden yönetime katılmalı ve karar alma süreçlerinde aktif rol almaları gerekmektedir.

Karabük kent konseyi olarak en kısa zamanda gençlik meclisimizi ve engelliler meclisimizi de kurmayı planlamaktayız” dedi.

Kent konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ konuşmasına bu sene projelere ağırlık verdik diyerek yaptıkları projelerden bahsetti ve “ İlk olarak; Engelli vatandaşlarımıza yönelik tüm yaşlılarımızın ve çocuklu Annelerimizin de düşünülerek hazırlandığı “Basamakları kaldıralım” projesini başlattık. Çünkü biz şuna inanıyoruz “Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi ile kaldırım yüksekliği ve basamak sayısı ters orantılıdır.” Bir ülke veya bir şehir ne kadar gelişmişse o ülkede o kadar az basamak vardır ve kaldırım seviyeleri de yok denecek kadar azdır. Bu projemiz kapsamında oluşturduğumuz komisyon bir çalışma raporu hazırladı ve biz bu raporu valiliğimiz ile belediye başkanlığımıza ilettik...

İkinci olarak; çocuk meclisimiz ile birlikte oyuncak kardeşliği adlı bir başka sosyal sorumluluk projesi başlattık. Bu projemizdeki amacımızda; çocuklarımız arasında bir sevgi bağı oluşması ve çocuklarımıza paylaşma duygusunu bir kez daha hatırlatmaktı. Projemiz kapsamında 1000’lerce oyuncak toplandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramında beşbin evlerdeki çocuk hastanesinde yatan çocuklarımıza çocuk meclisi üyelerimizle hediye ettik. Yine güleç sevgi evlerinde kalan çocuklarımıza hediye ettik... Çocuklarımızın gözlerini gülerken görmekten aldığımız hazzı hiçbir şeyden almadık...

Ve ardından orman genel müdürlüğümüz ile işbirliği halinde “yuvasız kuş kalmasın” adlı başka bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Bu projemizin de amacı; insanlara çevre bilincini ve hayvan sevgisini aşılamak ve yuvanın önemini bir kez daha çocuklarımıza göstermekti. Projemiz kapsamında 120 adet kuş evi kent ormandaki ağaçlara çocuklarımız tarafından ve diğer katılımcılar tarafından asıldı...

Bu dönem Avrupa Birliği projesi içinde başvuru yaptık ve “ön yargıları yıkalım” adlı bir AB projesi hazırlayarak Ankara Ulusal ajansa gönderdik.

Ayrıca bu dönemde şirinevler ilköğretimce hazırlanan sağlıklı yaşam için haraketi seçin adlı projeye destek olarak projenin paydaşı olduk” dedi.

BÜYÜKGENÇ son olarak 2023 kent vizyonu belirleme çalışmalarına ve 2023’e mektup projesine değinerek gençlerin beklentilerinden örnekler verdi ve konuşmasına “ Biz Cumhuriyet Kenti olan Karabük’ümüzün Cumhuriyetimizin 100. yaşına gireceği tarih olan 2023 yılında nerede olacağının tespit edilmesini ve buna göre çalışmalar yapılmasını arzuluyoruz. Bu proje kapsamında seçilmiş ve atanmış yöneticiler ile halkımız Karabük’ün gelişim hedeflerini görecek ve ona göre çalışmalar yapacaklardır.

Vizyon bir ileri görüşlülük olup, geleceğin düşünülüp planlanmasını, gelecekteki fırsatların araştırılmasını, uzun gelecekteki çıkarların dikkate alınmasını ve işlerin buna göre planlanıp yürütülmesini ifade eder. Vizyon kentimiz adına geleceğin resmini çekmektir.

Bu konuda birçok kurum ve kuruluşumuzdan 2023 yılına yönelik görüş ve önerilerini aldık... ancak bu konuda geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz ne düşünüyordu. Onlar 2023 yılında nasıl bir Karabük’te yaşamak istiyorlardı… bu sorumuzu onlara sorduk ve 2023 kent vizyonu belirleme çalışmamızın 2. Basamağını bu dönem faaliyete geçirdik ve bu faaliyetimizde de geleceğimiz olan ve geleceğin yöneticileri olacak olan çocuklarımızın ve gençlerimizin 2023 hayallerini öğrenmek istedik. Bunun içinde milli eğitim müdürlüğümüz ile iş birliği halinde tüm ilköğretim okullarımız ile orta öğretim okullarımızda okuyan çocuklarımızdan ve gençlerimizden 2023’te nasıl bir Karabük’te yaşamak istiyoruz temalı “2023 e mektup” yazmalarını istedik. yüzlerce mektup geldi. Bu mektupları teker teker okuduk bu mektupların bir çoğunda şu talepler iletiliyordu...

Öncelikle hava kirliliğine çözüm bulunması ve 2023 te havası bugünden çok daha temiz bir kentte yaşama istediklerine dair bir arzu vardı... sonra büyük bir kütüphane istiyorlardı,,,parklara ve bazı mahallelere çeşme konulmasını, her parkta tuvalet ve lavobanın bulunmasını talep ediyorlardı... hızlı tren seferlerinin ve metro seferlerinin başlamasını, akşam saat 7-8 gibi kentimizde ışıkların sönmemesini ve sosyal aktivitelerin gelişmesini talep ediyorlardı... Karabük’ün eğitim, sanayi ve enerji kenti olmasını arzuluyorlardı... Kaldırımlara araçların park etmemesini... İnsanların çeşmelerden gönül rahatlığı ile su içebilmesini, araç çayının ıslah edilerek üzerinde deniz bisikletleri ile gezilmesini ve büyük bir akvaryum yapılmasını, ödev evlerinin yapılmasını talep ediyorlardı...

Geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız bunların yanında demir yolları bölgesine yeşil alanların yapılmasını, daha büyük bir stadyumun yapılmasını ve Karabük sporumuzun şampiyonlar liginde oynamasını arzuluyorlardı... Ve çok ilginç bir şey daha istiyorlardı oda uzay araştırma merkezi kurulmasını...

Çocuklarımız ve gençlerimiz ilimizdeki her şeyin farkındalar… Belediyemizin yaptığı güzel çalışmaların farkındalar... Karabük üniversitemizin hızlı gelişiminin farkındalar… Ve bu yapılan çalışmalar ile gelişimden övgü ile bahsediyorlar… ama onlar havası, suyu, çevresi temiz yemyeşil bir Karabük ve daha özgür, daha güvenli bir dünyada yaşamak istiyorlar…güven içinde, huzur içinde, sağlık sorunlarının olmadığı, iş, aş sorunlarının olmadığı bir kent talep ediyorlar...

Ben sevgili gençlerimizi ve çocuklarımızı katılımlarından dolayı kutluyorum... Şimdiden 2023 yılına yönelik çalışmalarımızı yapmalıyız. Tüm planlarımızı buna göre yapmalıyız. 2023 yılında Türkiye ve dünya konjektörü ne olacak, Karabük bu konjektörden nasıl etkilenecek veya nasıl istifade edecek. Bu konuda stratejistler çalışma yapmalı.

Önümüzdeki yüzyıl kentlerin yarıştığı bir yüzyıl olacaktır. Yine önümüzdeki yüzyıl yerinden yönetimin ve yerel demokrasinin çok konuşulacağı ve güçlendirilmesi için çalışmaların yapılacağı bir yüzyıl olacaktır. Güzel bir şehirde yaşamak istiyorsak, çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak istiyorsak hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.

Gelin hep birlikte 2023’ü belirleyelim. Tüm plan ve programlarımızı buna göre yapalım. Karabük’ü el birliği ile daha güzel günlere, 2023’ e birlikte taşıyalım. Kente ve kentte yaşayanlara ufuk olalım” dedi.

Kent konseyi Başkanı sayın Özcan BÜYÜKGENÇ’in açılış konuşmasından sonra İlimiz Valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK bir konuşma yaptı. Sayın KÜÇÜK konuşmasında; “Kent konseyimiz çok güzel çalışmalar yapıyor, orijinal projeler üretiyorlar, daha yaşanabilir bir kent için mücadele ediyorlar ben başta başkan olmak üzere kent konseyimizin tüm üyelerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu 2023’e mektup projesini de çok önemsiyorum. Başkandan o mektupları istedim. Bende hepsini okumak istiyorum… Bu gençlerimizin ve çocuklarımızın kentlerine sahip çıktıklarının göstergesidir. Karabüklülük budur” diyerek Gençlere gelecek adına güvendiklerini belirtti.

Valimiz Sayın İzzettin KÜÇÜK’ün konuşmasından sonra orta öğretim alanında birinci olan Mustafa Yazıcı Lisesi 11/B sınıfı öğrencisi Gülcan KORKMAZ “Güzel İlim Karabük’üm” adlı eserini okudu.

Ardından ilköğretim alanında birinci olan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 8/B sınıfı öğrencisi Rabia Nur KAYABAŞI “2023’de Karabük” adlı eserini okudu.

Birinci olan eserlerin okunmasından sonra dereceye giren öğrencilere ödül ve teşekkür sertifikası takdim törenine geçildi. İl milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet BEŞLER ve İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Turan TEMEL dereceye giren öğrencilere teşekkür sertifikalarını takdim etti.

Teşekkür sertifikalarından sonra orta öğretim alanında üçüncü olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi Merve OĞUZ ile İlköğretim alanında üçüncü olan Şirinevler İlköğretim Okulu Öğrencisi Yaren ACAR’ a Ticaret Sanayi Odası Başkanı Sayın Pehlivan Baylan Birer altın takarak ve tüm dereceye girenlere birer hediye çantası takdim ederek ödüllendirdi.

Üçüncü olan öğrencilerin ödüllendirilmesinden sonra Orta öğretim alanında ikinci olan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Öğrencisi Livanur ÖZTÜRK ile İlköğretim alanında ikinci olan Mimar Sinan İlköğretim Okulu Öğrencisi Sena Nur DOĞAN’ a Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili adına Belediye Özel Kalem Müdürü aynı zamanda Kent Konseyi Genel Sekreteri olan Sayın İrfan KARTAL birer kol saati hediye ederek ödüllendirdi.

İkinci olan öğrencilerin ödüllendirilmesinden sonra Orta Öğretim alanında Birinci olan Mustafa Yazıcı Lisesi Öğrencisi Gülcan KORKMAZ ile İlköğretim alanında Birinci olan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Rabia Nur KAYABAŞI’ ya İlimiz Valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK birer dijital fotoğraf makinesi hediye ederek ödüllendirdi.

Program Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin İlimiz Valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK ile Hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.
 
 
Kategori Kategori :
Okunma Okunma : 3422
Tarih Tarih, Saat : 15.06.2011, 10:37:51
Kaynak :