Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Van´daki Çocuklara Mektup
Geleceğimizin güvencesi sevgili çocuklarımız.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 03.11.2011, 17:11:15

Van depremi ile yaşamış olduğunuz acı çok büyük. Sizin acınızı canı yürekten paylaşıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah.

Biz Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak “Oyuncakla Gelen Bir Tebessüm” diğer adıyla “Oyuncak Kardeşliği” projesi başlattık.

Siz çocuklarımızın yüzlerinde Tebessüm oluşsun ve ağlayan gözleriniz bir nebze olsun gülsün diye.

Depremde zarar gören ailelere başta devletimiz olmak üzere Sivil toplum kuruluşları da elinden geleni yapmışlardır. Çok sayıda Çadır gönderilmiş, battaniyeler ve giyeceklerle beraber gıda malzemeleri gönderilmiştir. Karabük Valiliğimiz 5000 adet battaniye göndermiş ve Karabük belediyemizde il genelinde Van’da ki depremzedelerimiz için un kampanyası başlatmıştır. Karabük Üniversitemizde okuyan öğrenciler ve çalışan personel arasında da Van depreminde mağdur olanlara gönderilmek üzere Kızılay şubesi ile iş birliği halinde para toplanmıştır. Ancak bu acı olaylarda maalesef en çok siz sevgili çocuklarımız ihmal edilebilmektesiniz.

Marmara depreminde deprem acısını yaşamış bir aile “Depremde her şey geliyordu. Battaniye, Çadır, ısıtıcılar vb. Ancak çocuklarımız için oyuncak hiç gelmiyordu. Tüm paralarımızı da deprem altında kaybettiğimiz için çocuklarımıza alacak oyuncak paramız bile yoktu. Ama çocuklarımız oynayacak oyuncak istiyorlardı” diyordu. Bundan yola çıkarak siz Van depreminde mağdur olan çocuklarımız için Karabük kent konseyi Çocuk Meclisi olarak Çocuklarımızın katkıları ile çocuklarımızdan topladığımız oyuncakları sizlerle paylaşmak istedik.

Amacımız; her çocuğun oynadığı ve sevdiği bir oyuncağını kendi isteği ile tanımadığı ve bilmediği siz yaşıtlarına hediye etmesi ve onlarla paylaşmasıdır.

Böylelikle siz sevgili çocuklarımız arasında ömür boyu sürecek bir sevgi ve kardeşlik bağı oluşacağına inanıyoruz...

Karabük ilimiz ve Tüm Türkiye’miz sizlerin yanındadır.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Karabük Kent Konseyi Çocuk meclisi tarafından Van'da ki çocuklara gönderilen oyuncaklarla ilgili olarak oradaki çocuklara yönelik çocuk meclisinde bulunan çocuklarımızın yazdığı mektuplardan örnekler;
 
1
 Sevgili Arkadaşım;
sizin yaşadığınız şeyleri yaşamadan halinizi ve durumunuzu anlayamayız belki ama anlamaya çalışabiliriz. Bende sizin yerinizde olsam benimde yiyecek, içecek ve barınacak yerlere ve malzemelere mutlaka ihtiyacım olurdu. Bunlar genel ihtiyaçlar. Bunların yanında canınızda sıkılıyordur diye düşündük. Gözlerinizi bir nebze olsun güldürmek istedik. Umarım bu gönderdiğimiz oyuncaklar sizlerin can sıkıntınızı alır ve sizlerin bir nebze olsun gözlerini güldürebilir. Burada siz ve aileleriniz için çok üzülüyoruz. En yakın zamanda her şeyin eski haline dönmesi için hepimiz seferber olduk. En iyi dileklerimle
 
Ebrar Eda BÜYÜKGENÇ
Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyesi
 
2
Sevgili vandaki arkadaşlarım;
Vandaki deprem acısını yaşayan bir çocuksun sen. Hayatının en güzel zamanını yaşayamamış bir çocuksun. Eğlenmen gerekirken soğukta anneni, Babanı arayan bir çocuksun ama biz sana biz sana bu anları yaşatmak istemiyoruz. Sadece ben değil tüm dünya senin böyle bir hayat yaşamanı istemiyor. Bunun için kent konseyi çocuk meclisi olarak Karabük'ten sizlere çeşit çeşit oyuncaklar getirdik. Sırf hayatınızın en güzel anını yaşayın diye.
Sizi çok seviyoruz
 
Suede YAŞAR
Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyesi
 
 
Kategori Kategori : Basın Açıklamaları
Okunma Okunma : 2358
Tarih Tarih, Saat : 03.11.2011, 17:11:15
Kaynak :