Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Karabük Kent Konseyinden Ak Parti İl Yönetimine Ziyaret
Karabük Kent Konseyi AK Parti il yönetimine hayırlı olsun ziyareti yaptı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 23.05.2012, 09:39:08

Karabük Kent Konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ, beraberinde kent konseyi üyeleri zafer ACAR, Celal BULUT, Kadir KUYUPINAR,Halil Nihat YILDIZ, Semih GÜLEN ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Emrah YOLCU ile beraber yaptığı ziyarette AK parti il yönetimi Kent konseyini kırk kişilik il yönetimi ile karşılayarak ortak toplantı gerçekleştirdiler.

AK Parti il başkanı Ömer AYAR konuklarına hoş geldiniz diyerek “biz kent konseyini çok önemsiyoruz, Partimizi de kent konseyinde il yönetimimizden Ayhan ÇETİNKAYA temsil ediyor ve kent konseyi ile iş birliği içerisindeyiz” dedi.

Kent Konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ ise “ AK Parti il yönetimine hayırlı olsun ziyareti yapmak istedik. Çünkü biz kentte ortak aklı önemsiyoruz, sinerji oluşmasını önemsiyoruz. AK Prti il yönetimine yapmış olduğumuz bu hayırlı olsun ziaretinden sonra uygun bir zamanda genel kurullarını yapan diğer partilerimizede hayırlı olsun ziyareti yapacağız” dedi.

“Siyasi partiler demokrasilerimizin olmasa olmazlarındandır. Demokrasimiz zaman zaman sekteye uğrasada özellikle son dönemde sivil demokrasi güçlenmekte ve buna istinaden yerinden yönetimde güçlenmektedir” diyen Kent Konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “Biz Karabük Kent Konseyi olarak kurulalıdan beri birçok projeye imza attık ve kenti yönetenlere birçok öneride bulunduk ancak bizler icracı bir kuruluş olmadığımız için sadece tavsiyelerde bulunabiliyoruz. Ama buna rağmen yaptığımız çalışmalar ile hem kentimizin tanıtımına katkıda bulunduk hemde kentimizin menfaatinin korunması adına önemli çalışmalara imza attık. Göreve geldiğimiz ilk günlerde 2023 kent vizyonu belirleme projesi başlattık, Kentimizin vizyonu belirlenmeli, kentimiz geleceğini görememekte dedik, bu konu ile farkındalık oluşturduk. Çok şükür ki projemiz İktidar partisi tarafından Mega boyutta ele alınarak Türkiye projesi haline getirildi” diyerek “sizlerde iktitar partisi olarak ilimizde birçok güzel hizmetin yapılmasına vesile oldunuz, özellikle yakın zamanda gerçekleştirilen hızlı tren temelinin atılması ve demiryolları bölgesinin ıslahı ile ilgili olarak oranın taşınmasının sağlanarak o güzel alanın kente kazandırılması konusunda yapmış olduğunuz başarılı çalışma çok öenmlidir. Ben bu başarılı çalışmanın gerçekleşmesini sağlayan başta milletvekilimiz sayın Mehmet Ali ŞAHİN olmak üzere il yönetiminize teşekkür ederim” dedi.

BÜYÜKGENÇ ayrıca “yapılmakta olan 300 yataklı hastane olsun, olimpik yüzme havuzu, Türksel çağrı merkezinin ilimize kazandırılması,polis meslek yüksek okulunun açılması gibi hizmetlerinde ilimize getirlmesi konusundaki gayret ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Karabük Kent konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ son olarak “ ilimizde yapılan güzel çalışmalar olsada hali hazırda yapılması gerekenlerde var, biz özellikle ilimizde organize sanayi bölgesinin genişletilmesi ve gıda organize sanayisinin kurulmasını, Filyos liman projesinin biran önce faaliyete geçirilmesini, kent içinde kalan haddehanelerin hadehanecileri mağdur etmeden şehir dışına çıkarılmasının sağlanması ve gerekirse kendilerine teşvik verilmesi, Araç çayının ıslah edilerek Eskişehir porsuk çayı modelinde olduğu gibi üzerinde teknelerin gezdiği, deniz bisikletlerinin gezdiği bir hale getilmesini çok önemsiyoruz. Bu proje karabükümüzün 1937 yılındaki Demir Çelik Fabrikalarının kurulmasından sonraki ikinci doğuşu olacaktır. Bunun için bu proje çok öenmlidir. Ayrıca ilimize üstün yetenekli öğrenciler için bilim sanat merkezi açılması ile çevre yolu projesinide çok önemsemekteyiz. Bunlarında bir an önce gündeme alınarak yapılmalarının ve kente kazandırılmalarının sağlanması bizim için büyük öenm arz etmektedir” diyerek Karabük üniversitemiz bünyesinde üstün yetenekliler araştırma merkezi var. Bu çok önemli bir gelişme, üniversitemizde on sekizbin genç eğitim görmekte, bu sene alınacak yedibin öğrenci ile bu rakam yirmi beş bine çıkacaktır. Bunun için üniversitemizin gelişiminin desteklenmesi de çok büyük bir önem arz etmektedir. Yukarıdaki projelerde özellikel Araç çayı ile ilgili talebimiz gerçekleşirse ilimiz öğrenciler açısından ayrıca bir cazibe merkezi olacaktır” dedi.

Karabük Kent Konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ' in konuşmasından sonra AK Parti il başkanı Ömer AYAR ise “bahsettiğiniz projeleri bizlerde çok önemsemekteyiz,.Hepsi takibimizde. Özellikle organize sanayinin gelişimini bizde çok önemsiyoruz, bu konudaki çalışmalarımız devam etmekte, yine Araç çayının ıslahı ile ilgili DS ile görüşmelerimiz devam etmekte, zor bir proje, su debisi çok yüksek ama buna rağmen görüşmelerimiz devam ediyor.Bilim Sanat Merkezi açılması ile ilgili de bina arayışlarımız devam etmekte, bu konuda birkaç altarnatifimiz var, bunuda bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz. Haddenelerin şehir dışına taşınması ile ilgilide Kalkınma Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam etmekte. Çevre yolunuda çok önemsiyoruz ve bunuda bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz” diyerek “ilimizde güzel şeyler oluyor, hastanemiz bitmek üzere, olimpik yüzme havuzu yine hakeza bitmek üzere, yakında spor salonu ve gençlik merkezi ile ilgili temel atma çalışmaları yapılacak, Hızlı tren geliyor, Demiryolları bölgesi kentimize meydan olarak kazandırılıyor” diyerek “Kent konseyimize başta sayın başkan olmak üzere değerli arkadaşlarına tekrar hoş geldiniz diyorum, bu ziyaretiniz bizleri hassaten mutlu etmiştir” dedi.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1935
Tarih Tarih, Saat : 23.05.2012, 09:39:08
Kaynak :