Karabük Kent Konseyi Bünyesinde Engelliler Meclisi de Kuruldu
Karabük Kent Konseyi Bünyesinde; Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi ve Gençlik Meclisinden sonra Engelliler Meclisi de kuruldu.

Haber Tarihi: 02.07.2012, 11:03:47

Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ Başkanlığında Kentimizde Engellilere hizmet veren Kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile STK başkanı ve üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Ortak akılla herkesin kabul ettiği ve ilimizde tüm engellileri temsil edecek ve onların hak ve hukukunu koruyacak bir meclis oluşturuldu.

Toplantıya Kent konseyi Üyeleri Zafer ACAR, Celal BULUT, Aysel ÖZBAY, Kadın Meclisi Başkanı Nebiye YILMAZ  ve  çok sayıda Engelli çocuğu olan veli katıldı.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ; Konseyimiz bünyesinde uzun zamandır kurmayı düşündüğümüz ve tek eksikliğini hissettiğimiz bir meclisti Engelliler meclisi; “Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın en önemli sorunlarından biri mimari engelliliktir. Bir diğeri ulaşımdaki engelleridir. Toplu taşıma araçlarında kendileri ile ilgili düzenlemeler yok denecek kadar azdır.” dedi.

BÜYÜKGENÇ ayrıca “Engellilerin toplumla bütünleşmesinin önündeki en önemli engel ise istihdam sorunudur. Engelli vatandaşlarımız toplumdan bir ayrıcalık beklememektedir ancak diğer insanlara verilen hakların kendileri içinde verilmesini talep etmektedir. Dedi ve 2023 Kent Vizyonundaki hayalini dile getirerek bir çağrı yaptı “2023 Kent vizyonumuzda ki hayalimiz ilimizde engelliler için mimari ve ulaşım yönden engel kalmamış bir kent haline gelmektir. Bu konuda seçilmiş ve atanmış yöneticilerimize çok büyük görevler düşmektedir. Gelin engellilerin önündeki engelleri hep birlikte kaldıralım... Ve engellere takılmayalım.” dedi.

Toplantıda nasıl bir engelliler meclisi kurulması üzerinde durularak ortak akılla oluşturulan Engelliler Meclisi oy birliği ile Şu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşturuldu;
1. Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesini temsilen bir kişi
2. Görmeyen Birleşme ve Kültür Derneğini temsilen bir kişi
3. Özel Eğitim Vakfını temsilen bir kişi
4. Aylin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini temsilen bir kişi