Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
İl Sağlık ve İl Halk Sağlığı MüdürleriKent Konseyi Genel Kurulunu Bilgilendirdi
16 Temmuz 2012 Pazartesi günü yapılan Kent Konseyi Genel Kurulu “Sağlık kurumlarının durumu ve sağlıkta yeniden yapılanma-Dönüşüm” konusunu ele aldı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 17.07.2012, 13:25:35

Toplantıda İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat ÇAĞLAYAN ve Halk Sağlığı Müdür Dr. Sezgin TİRYAKİ Kent Konseyi Genel Kurulunu bilgilendirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “ Sağlık Hepimiz için çok önemli. Sağlık olmadıktan sonra hiçbir şeyin anlamı yok, her şeyin başı sağlık. Bundan dolayıdır da sağlık kurumlarımızın fiziksel yapısı, donanımı ve hekim sayımız çok önemlidir. Sağlık Kent Konseyimizin en öncelikli konularından biri olmuştur. İlimizde de son zamanlarda hastanelerin birleşmesi, Şirin evler devlet hastanesinin durumu gibi birçok konu tartışılmakta ve gündem de. Biz şirin evler hastanesi bittiğinde buranın Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile ortak kullanılmasını ve Araştırma Hastanesi olmasını arzuluyoruz. Tıp Fakültemiz bünyesinde öğrencilerimiz ve alanında uzman öğretim üyelerimiz, hocalarımız var. Onun için bu hastanenin de biran önce bitirilerek Tıp Fakültemiz bünyesindeki uzman hocalarımızdan tüm Karabük halkının istifade etmesini arzulamaktayız.” Dedi.

Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ son olarak “Karabük Kent Konseyi olarak kurulalı dan beri ortak akıl dedik, sinerji dedik kurumların ve kişilerin kavgasını arzulamadık. o günden bu güne bir çok proje gerçekleştirdik .Kent adına öneride bulunduk…. Ve kent adına seçimlerden önce milletvekili adaylarına taleplerimizi ilettik. Kent Konseyimiz ilimizde görev yapan bir çok bürokrat tarafından bilgilendirildi. Bu güne kadar hava kirliliği hep gündemimizde oldu. Üniversitemizin gelişimi hep gündemimizde oldu. İşsizlikle mücadele, Kentin gelişimi hep takibimizde oldu. Kentimizin menfaatlerinin korunmasında hep sorumlu davrandık, Ancak bunları yaparken sıkıntılarımızda olmadı değil. Konseyimizin bir çalışma ofisi yoktur. Resmi yazışmalarını ve sekretarya işlemlerini yürütecek bir personelimiz yoktur. Ancak tüm bunlara rağmen Kent Konseyi bünyesinde Engelliler Meclisi, Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi ve Gençlik Meclisi olmak üzere tüm meclislerimizi kurduk. Artık bu meclislerimizin ve komisyonlarımızın çalışmaları için önlerinde hiçbir engel yoktur”. Diyerek Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Necdet AKSOY’a yapılan saldırıyı kınadı ve Tüm Karabük halkının Ramazan ayını tebrik etti.

Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ ten sonra İlk Olarak İl Halk Sağlığı Müdürü sayın Dr. Sezgin TİRYAKİ kent Konseyi Genel Kurulunu bilgilendirerek “ Halk sağlığı bizim için çok önemli. Birinci basamak sağlık ocaklarından direk olarak benim müdürlüğüm sorumlu. Yeni bir müdürlüğüz. Ancak hedeflerimiz ve ideallerimiz var. Kanserle mücadeleyi çok önemsiyoruz. Tüm sağlık birimlerimizin herkes için ulaşılabilir olmasını arzuluyoruz” diyerek müdürlüğünün faaliyet alanları ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Ardından İl Sağlık Müdürü uzman Dr. Murat ÇAĞLAYAN Kent Konseyi Genel Kurulunu bilgilendirerek “Karabük genelinde uzman doktor sayısında ve pratisyen hekim sayısında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz, ancak Fiziki mekân sıkıntımız hat safhadadır. Bu sıkıntı Şirin Evler Devlet hastanesinin inşaatının bitmesi ile son bulacaktır. Hastaneleri birleştirdik. Bunu da performansı yüksek bir sağlık hizmeti arzuladığımız için yaptık. Bu bir zorunluktu. Personelin ve kaynakların daha ekonomik kullanılması için ve daha iyi hizmet alabilmemiz için bunu yapmamız bir zorunluluktu. Şirin evlerde yapılacak hastanenin bizde Üniversitemiz ile birlikte kullanılmasını ve buranın aynı zamanda bir araştırma hastanesi olmasını bizde arzulamaktayız. Ve inşallah bu gerçekleşecektir” diyerek sağlık yatırımları ve personel durumu ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Toplantı soru ve cevap kısmı ile son buldu.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1806
Tarih Tarih, Saat : 17.07.2012, 13:25:35
Kaynak :