Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Karabük Milletvekili Osman Kahveci Kent Konseyi Toplantısına Katıldı
Karabük Milletvekili sayın Osman KAHVECİ Karabük Kent Konseyinin 1 Ağustos 2012 Çarşamba günü KARES alış Veriş Merkezi Yönetim Kurulu Toplantı salonunda yaptığı toplantıya katıldı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 06.08.2012, 15:36:27

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “Biz Kentimizde ortak aklı önemsiyoruz. Bunun içinde kent yönetiminde söz sahibi olanlarla sık sık bir araya geliyoruz. Bu günde ilimiz Milletvekili sayın Osman KAHVECİ bey efendi ile bir araya geldik. Biz seçimlerden önce kent konseyi olarak Seçimlere giren tüm siyasi partilere Vekil adaylarından taleplerimiz diye mektup yazdık ve kentimiz adına önemsediğimiz yaklaşık 28 maddelik bir liste gönderdik. Bu gün sayın vekilimiz ile bunları konuşacağız. Ben katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum “ dedi.

Ardından Karabük Milletvekili sayın Osman KAHVECİ ise “ Ben Karabük kent konseyini yakından takip ediyorum. Güzel işler ve çalışmalar yaptığını görüyorum. Kent te ortak aklın oluşması çok önemli. Kent Hepimizin kenti hep beraber sahip çıkmamız lazım. Karabük kentleşme sancısı çekiyor. Karabük henüz kabuğunu kırıp, kent kimliğine kavuşamadı ve bundan dolayı kentleşme süreci yaşıyor. Karabük 1937 yılında kurulurken her ilden farklı insanların gelerek farklı yerleşim birimlerine konuşlandıklarını, düzenli bir yerleşimin olmadığını, bu nedenle bugün Karabük merkezde kamu binası yapacak yer olmadığını, bu nedenle kamu binalarını mahallelere dağıttıklarını” söyledi.

KAHVECİ; “Karabük’ ün Kentleşme süreci kısa zamanda bitmesi lazım. Bir an önce kamu kurumları kendi binalarını yapmalı ve taşınmalı. Sağlık sektöründe fiziki şartlar iyileştirilmeli. Bugün Şirinevler’de çok güzel bir hastane yapılıyor. Keşke bu hastane kent merkezinde bir yerde olsaydı maalesef bir mahalleye bu muhteşem hastaneyi sıkıştırdık. Bugün hepimiz Karabük’e girerken ne görüyoruz. Ya da bu görüntü karşısında burası yaşanabilir bir kent diyor muyuz? Karabük 2023 vizyonu için hedeflerini koymalı ve kentleşme sürecini hızlandırmalı” dedi.

Haddelerin şehir dışına taşınması konusuna da değinen KAHVECİ, “Hem kent olalım diyoruz, hem de şehrin ortasında haddeler var. Haddehane sahipleri de taşınmak istiyor. Bir tarafta haddeler bir tarafta konutlar. Bir tarafta hastane var, bir tarafta haddehane var. Olacak şey mi? Bu nedenle şehir içindeki haddelerin ivedilikle şehir dışına taşınması bu alanların kentleşme sürecinde en iyi şekilde değerlendirilmesi lazım” diye konuştu.

Karabük Milletvekili Osman KAHVECİ son olarak “Bana tenkit lazım, eleştiri lazım burada doğru eksik hepsini konuşalım ki doğrulara adım atalım bu anlamda lütfen eleştirileriniz varsa belirtin diyerek Kent Konseyinin Talepleri benim taleplerimdir, ben bu taleplerinizin hepsini takip edeceğim. Bunlar benimde kabul ettiğim ve olmasını istediğim talepler” dedi.

Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ son olarak Sayın KAHVECİ’ ye yaptıkları çalışmaları sunu eşliğinde sundu.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 2178
Tarih Tarih, Saat : 06.08.2012, 15:36:27
Kaynak :