Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Hava Kirliliği İle İlgili Basın Açıklaması
Karabük Kent Konseyi olarak Göreve geldiğimiz günden beri kentimizin ve kentlimizin hak ve hukukunu koruma konusunda hassasiyetimizi her ortamda ve platformda göstermekteyiz.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 28.01.2013, 09:39:53

Ve yine göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Hava kirliliği  ve çevre kirliliği konusunun bizim için çok önemli olduğunu ve bunu her ortamda hassasiyetle takip edeceğimizi belirtmiştik.

Ancak son günlerde özellikle hava kirliliği konusunda ilimizde tartışmalar yaşanmakta ve değerlerin çok yüksek olduğu, kentimize giren kömürlerin iyi denetlenemediği  belirtilmektedir. Bu tartışmaları maalesef üzülerek takip etmekteyiz.

İnsan sağlığından daha önemli hiçbir şey yoktur. Tüm tesisler insan için vardır. İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek kadar çevreyi kirleten kurum ve kuruluşlara gereken yasal işlemler muhakkak yapılmalı ve bu konuda bir taviz verilmemelidir.

Ayrıca yetkililer bu konuyla ilgili olarak kamuoyunda yanlış anlaşılmaları önleyecek şekilde gerekirse her gün kamuoyunu bilgilendirmelidirler. En azından hava kirliliğinin çok olduğu saatlerde halkı uyarmak lazım ve yaşlılar ile çocukların sokağa çıkmamaları istenmesi gerekmektedir.

Ayrıca Karabük’te hava kirliliği oluşturan hiçbir işletmede emisyon değerlerinin ölçülemediği iddia edilmektedir. Böyle bir durum varsa durum çok vahimdir. İlgili kanun gereği bunların biran önce ölçülmesi ve bu bacalara sensör taktırılması gerekmektedir.

Karabük kent konseyi olarak Konunun hassasiyetine binaen bu konu sürekli takibimizde olmaya devam edecektir. Onun için yetkililerin gerekeni yapmasını ve halkımızın sağlığını tehlikeye atacak bu duruma izin vermemelerini beklemekteyiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Özcan BÜYÜKGENÇ
Karabük Kent Konseyi Başkanı

 
 
Kategori Kategori : Basın Açıklamaları
Okunma Okunma : 2170
Tarih Tarih, Saat : 28.01.2013, 09:39:53
Kaynak :