Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Karabük Üniversitesinin Hızlı Gelişimi Göz Kamaştırmaktadır
Karabük kent Konseyi;Kent Konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ başkanlığında toplandı. Toplantıda Karabük kent konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ katılımcılara Üniversitenin gelişimi hakkında detaylı bilgi verdi ve konuşmasında “ Karabük üniversitesi çok yeni bir üniversite olmasına rağmen sayın Rektörümüzün liderliğinde tüm kentin ve çalışanlarının katkıları ile çok kısa zamanda çok hızlı büyümüştür.Bununla hepimiz gurur duymaktayız. Bakın bu sene aldığımız öğrenci sayısı sadece 10 bin civarındadır.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 04.10.2013, 11:36:43

Toplamda 32 bin öğrencisi olan bir üniversiteyiz. Türkiye’nin her yerinden öğrencilerimiz var. Türkiye’nin en hızlı gelişen ve büyüyen üniversitesiyiz.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti;
“Geçtiğimiz Temmuz ayında İsviçre’de 30’dan fazla ülkeden 120 katılımcının bir araya geldiği Liderler Zirvesi’nde Avrupa İş Konseyi Socrates Komitesi tarafından Üniversitemize “En İyi Üniversite,” Rektörümüz Prof.Dr. Burhanettin Uysal’a ‘Yılın En İyi Rektörü’ ödülü verilirken, bu kez de 40 ülkeden 120 katılımcının bir araya geldiği Dubai Emirliği’nde Dünya İş Konfederasyonu tarafından ‘eğitim’ alanında Türkiye’de ilk defa Üniversitemize ‘Alanında ve Bölgesinde En İyi Kurum,” Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a da ‘ En Başarılı Yönetici’ ödülü takdim edildi. Üniversitemizin Başında Karabük yazmakta. Yani biz büyürken Karabük’ümüz büyümekte aslında. Ancak zaman zaman çok hızlı büyüdüğümüz, çok öğrenci aldığımızla ilgili olarak haksız eleştirilere uğramaktayız. Sayın Rektörümüzün ifadeleri ile Bu öğrencileri almayalım da ne yapalım. Bu öğrenciler kahvehane köşelerinde mi vakit geçirsinler?

Karabük Üniversitesi hızlı büyümesine devam edecektir. Kentte bizimle beraber hızlı büyümeli ve gelişmelidir. Bu öğrenciler hepimizin öğrencileri, kardeşimiz, çocuklarımız. Onlara sahip çıkmalıyız. Onlara ev sahipliği yapmalıyız. Kendi çocuklarımız veya kendi kardeşlerimize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranmalıyız”. Dedi.

Toplantıda geçen gün topu topu 13 öğrencinin yaptığı protestoda gündeme geldi ve bu öğrencilerinde sadece 7-8 nin üniversite öğrencisi olduğu diğer 4- 5 öğrencinin ise üniversite öğrencisi bile olmadığı görüldüğünden 32 bin öğrenciyi temsil etmesinin söz konusu bile olamayacağı üzerinde duruldu.

Toplantıda Emekliler Cemiyeti Başkanı celal BULUT “ Üniversitemizle gurur duyuyoruz. Gelişimi göz kamaştırmaktadır ve ilimizde hamd olsun hiçbir sorun yaşanmamıştır. Kentte bu hızlı gelişime doğruyu söylemek gerekirse hızlı uyum sağlamıştır. Ben bu hızlı gelişimden dolayı başta sayın rektörümüze ve çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum” dedi.

Karabük çevre derneği başkanı aynı zamanda Emlakcıda olan Bünyamin Coşkun ise” Gerçekten üniversitemizin bu hızlı büyümesi taktire şayandır. Karabükümüzde kiralık Ev ve yurt sorunu yaşanmamaktadır. Geçen yılda yurtlarda çok sayıda boş yer vardı bu senede hala daha tam olarak dolmamış birçok yurt ve pansiyon vardır. O yüzden Emlak sektöründede bir sorun yoktur.” Dedi.

Aile ve sosyal politikalar il müdürü Durmuş Ali DALDALLI ise; “ Karabük artık bir öğrenci kenti olmuştur, Karabük’ü Demirçelik sektörü ile beraber artık ön plana çıkaran üniversitesi ve Safranbolu’sudur. Bu yüzden bu ayrıcalıklarının da değerini bilmelidir” dedi

Milli Eğitimin denetiminde olan Yüksek öğretim yurtları ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban…. İse Milli Eğitim Müdürlüğümüzün denetiminde Beş erkek, 10 da kız öğrenci yurdu vardır. Bunlardan erkek yurtlarının kapsitesi 1250 civarındadır bununda yaklaşık 850 kapasitesi doludur. Yani % 60 doluluk %40 Erkek yurtlarında başluk vardır. Kız yurtlarının kapasitesi ise 2450 dir bununda yaklaşık %68 i dolu geri kalan %32 si boştur" dedi.

Toplantı da şu kararlar alındı;
1. Karabük Üniversitesinin hızlı gelişimi ile gurur duyulduğu ve bu hızlı gelişiminin sekteye uğratılmaması gerektiği ve herkesin her zaman olduğu gibi her türlü desteği esirgememesi gerektiği.

2. Yurt ve Pansiyonlarla ilgili şikayet konularının ilgili ve yetkili mercilerle araştırılması gerektiği.

3. Öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi görüp ona göre davranmamız gerektiği.

4. Kent yöneticileri olarak Öğrenciler için daha çok sosyal mekanların yapılması ve gençlerin vakit geçirebilecekleri sosyal donatı mekanlarının biran önce yapılması gerektiği.

5. İlimiz için akıp gitmekte olan Soğanlı ve Araç çaylarının Rehabilite edilerek etrafında sosyal yaşam merkezlerinin yapılmasının sağlanması.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1657
Tarih Tarih, Saat : 04.10.2013, 11:36:43
Kaynak :