Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Milletvekilleri Kent Konseyinde
Karabük Kent Konseyi Yürütme Kurulu 24 Ekim 2009 tarihinde saat 19.00 da Belediye Meclis toplantı salonunda Karabük Millet Vekilleri Sayın Mustafa ÜNAL,Sayın Mehmet CEYLAN ve Sayın Cumhur ÜNAL’ın katılımı ile güncel konuları görüşmek üzere istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 22.10.2009, 15:40:53

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karabük Kent Konseyi Başkanı Sayın Özcan BÜYÜKGENÇ  Kent konseyinin kurumsallaşması konusunda çok mesafe aldıklarını ve bununda en güzel örneklerinden biride bugün burada sayın vekillerin katılımı ile gerçekleştiğini belirterek Milletvekillerine istişare toplantısına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Sayın BÜYÜKGENÇ konuşmasında “ülkemizin değişik sıkıntıları ile birlikte kentimizin de sıkıntılarının olduğunu ve bu sıkıntıları ancak konuşarak ve ortak aklı devreye sokarak aşabileceğimizi belirtti. Karabük için acil yapılması gereken işler arasında hava kirliliğine çözüm bulunması geldiği, yapılacak hastanenin biran önce temelinin atılması ve bitirilmesi ile kent meydanı projesinin önemli ve desteklenmesi gereken bir proje olduğunu belirterek diğer önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Karabük 2023 yılı Kent vizyonuna de değinin BÜYÜKGENÇ “ bunu çok önemsediklerini ve vizyonu olmayan bir kentin denizde pusulası olmayan bir gemi gibi olduğunu” belirterek Millet vekillerden kent vizyonunun belirlenmesine destek olmaları ve katkıda bulunmalarını istedi.

Kent konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ’in konuşmasından sonra üç Milletvekili de söz alarak Kent Konseyini çok önemsediklerini ve Kent Konseyini siyaset üstü olarak gördüklerini belirterek konseye çalışmalarında başarılar dilediler.

Kent Konseyi istişare toplantısında ülkemizde hızla yayılan domuz gribi gündeme gelmiş ve Milletvekilleri bu konuyla ilgili olarak ilimizde korkulacak bir durumun olmadığını ve tüm önlemlerin alındığını belirtmişlerdir.

Konseyde Devlet Planlama Teşkilatının olumsuz görüş bildirdiği Tıp Fakültesi de gündeme gelmiş ve Milletvekilleri her ne kadar Devlet Planlama Teşkilatı olumsuz görüş bildirmiş olsa da asıl önemli olan görüşün Maliye Bakanlığından gelecek görüş olduğunu ve buradan da olumlu görüş geleceğini ümit ettiklerini belirterek, olumlu görüş gelir gelmez Milli Eğitim Bakanlığının Tıp Fakültesi açılması kararını Bakanlar Kuruluna göndereceğini belirterek sürecin devam ettiğini ve şuan itibari ile herhangi bir aksaklığın gözükmediğini belirtmişlerdir.

Karabük’e yapılacak akıllı hastane olarak ta ifade edilen 300 yataklı Devlet Hastanesi de gündeme gelmiş ve yapılacak olan bu hastane yerinin şirin evler  devlet hastanesinin bulunduğu yer olduğu ve bu konuda herhangi bir değişikliğin olmadığı Milletvekilleri tarafından bir kez daha teyit edilmiştir.

Karabük Kent konseyinde cumhuriyetimizin 100 yaşına girdiği yıl olan 2023 yılında bir cumhuriyet kentinin nerede olmasını istiyoruz dan dan yola çıkarak belirlenmesi gereken “Karabük 2023 yılı vizyonu” da gündeme gelmiş ve Milletvekilleri bunu çok önemsediklerini belirterek bu konuda da konseye her türlü desteği vereceklerini belirtmişlerdir.

Milletvekilleri ile yapılan istişare toplantısı 3 saat sürmüş, ülkemizin ve ilimizin güncel konuları görüşülerek sona ermiştir.
 
 
Kategori Kategori : Brifingler
Okunma Okunma : 1655
Tarih Tarih, Saat : 22.10.2009, 15:40:53
Kaynak :