Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi, Kent Vizyonu Oluşturacak
Karabük Kent Konseyi 2 Eylül’de ikinci olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 04.09.2009, 11:15:38

Toplantı Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ Başkanlığında Belediye meclis toplantı salonunda düzenlendi. Toplantı sonrasında Başkan Özcan Büyükgenç alınan kararları yazılı olarak kamuoyuna açıkladı.
Büyükgenç açıklamasında şunları söyledi;
“1- 27/08/2009 tarihinde “çalışma yönergesi hazırlama” alt komisyonunun hazırlayarak son şeklini verdiği ve alt komisyondan oy birliği ile kabul edilerek yürütme kuruluna havalesi yapılan “Kent Konseyi Çalışma Yönergesi” incelenerek alt komisyondan geldiği şekliyle kabulüne “oy birliği ile” karar verildi.
2.Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ’ in önerisi üzerine “Karabük Kent Vizyonunun” oluşturulmasına ve bunun için ilimizde tüm kurum ve kuruluşların desteğini ve görüşünü alarak üniversitemizle de iş birliği halinde bilimsel bir şekilde Karabük 2023 yılı Kent vizyonu ve stratejik gelişim planının oluşturulmasına  “oy birliği” ile karar verildi.
(Malumunuz üzerine ki vizyon bir ileri görüşlülük olup, geleceğin düşünülüp planlanmasını, gelecekteki fırsatların araştırılmasını, uzun gelecekteki çıkarların dikkate alınmasını ve işlerin buna göre planlanıp yürütülmesini ifade eder. Kısacası Vizyon kentimiz adına geleceğin resmini çekmektir. Değerler bütünü içinde gelecekte ulaşılmak istenen yerdir. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Karabük nerede olacaktır veya nerede olması istenmektedir. Bu çalışmamızla bu ortaya çıkacaktır.)
3.Kent Konseyinin logosunun belirlenmesine ve bunun için Karabük genelinde bir yarışma düzenlenmesine ve bu yarışma sonucunda birinci olan eser sahibine ödül verilmesini ve ortaya çıkacak logonun Karabük Kent Konseyi logosu olarak kullanılmasına “oy birliği” ile karar verildi.
4.Hava kirliliği gündemi ile ilgili olarak 10 Eylül 2009 tarihinde İl çevre Müdürlüğü yetkilisinin Brifing vermek üzere Karabük Kent Konseyi Yürütme kuruluna davet edilmesine ve aynı gün saat 17.30 da Yürütme Kurulunun “hava kirliliği” gündemi ile Belediye Meclis salonunda toplanmasına “oy birliği” ile karar verildi.
5.Kent Konseyi olağan genel kurulunun 30.09.2009 tarihinde ve saat 17.45 de Belediye Meclis toplantı salonunda yapılmasına “oy birliği” ile karar verildi.
6.Ayrıca; Karabük Üniversitesinin hızlı gelişiminin aksamadan devam etmesi ile ilgili olarak başta Belediye ve İl özel idaresi olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının tüm imkanları ile üniversitenin gelişimine destek olmaları gerektiği üzerinde duruldu. Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak Karabük üniversitesinin gelişimi için çakılacak bir çivinin Karabük’ün gelişimine çakıldığının ve Karabük üniversitesine yapılacak bir yatırımın da Karabük’ün geleceğine yapılan bir yatırım olduğu üzerinde durularak bu gerçek bir kez daha teyit edildi.

 
 
Kategori Kategori : Basında Kent Konseyi
Okunma Okunma : 2579
Tarih Tarih, Saat : 04.09.2009, 11:15:38
Kaynak : BRTV