Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Başkan ve Yönetimi’nden Kardemir Ziyareti
Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel’e ziyarete bulundu.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 28.12.2009, 09:02:32

Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel’e ziyarete bulundu. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demir’el Kent Konseyi Yönetimi’ne Kardemir’in yaptığı ve ilerleyen süreçte yapacağı Çevre yatırımları ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demir’el yaptığı açıklamada Karabük’te hava kirliliği denince ilk olarak akla Kardemir bacalarının geldiğini, ancak hava kirliliğine en büyük etkenin Kardemir’in çevre ile ilgili yaptığı yatırımlar da dikkate alındığında Kardemir olmadığını söyledi. Kardemir’in şimdiye kadar Çevre ile ilgili ciddi yatırımlar yaptığını ve önümüzdeki süreçte de birçok yatırıma imza atacağını sözlerine ekleyen Demirel “Kardemir’in bacalarından atılan atıkların ne kadar temiz, ne kadar kirli olduğunu sade bir vatandaş bilemez. Atılar duman mı buhar mı bunu da bilmesi zor. Bacaların çoğu tertemiz buhar atıyor. Kardemir bugün geldiği nokta itibarı ile çevreye yönelik bir çok yatırım yaptı. Yeni üniteler kurdu. Son teknoloji makineler aldı. Eğer bugün bir haddehane kuruyorsanız bunun çevreye uygun olması gerekiyor. Eski teknolojileri terk ettikçe, teknolojiyi yeniledikçe çevreye daha duyarlı olmak zorundasınız. Yapımcı firmada zaten ürettiği her makineyi çevreye duyarlı şekilde üretmek zorunda. Kardemir kendini yeniledikçe çevreye duyarlı teknolojileri kullanıyor. Kardemir her geçen gün kendini yenilemenin kavgasını veriyor. Biz burasının çiçekli, yemyeşil bir tarla olduğunu da iddia etmiyoruz. Böyle dersek yanlış olur. İşi abartırız. Ama hem sanayileşeceksiniz, hem istihdam isteyeceksiniz, hem yatırımcı isteyeceksiniz. Tüm bunları istediğinizde beraberinde getireceği etkenlerde kaçınılmaz olacaktır. Yar yardan vazgeçeceksiniz.Tüm bunları isteyip, her yerin orman olmayacağını kabul etmek durumundasınız. Bugün kamuoyunda Kardemir’in çevreyi kirlettiğine dair intiba yaratılıyor. Bu yorumları yapmadan önce tavsiyemiz gelsinler bizden çevre ile ilgili bilgi alsınlar. Biz yapabildiğimizin en iyisini çevre adına yapmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken de kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmak durumundayız. Optimumda yapmak gerekiyor" dedi.

Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç ise Kent konseyinin oluşturulmasıyla birlikte ilk hedeflerinin Karabük’teki hava kirliliğini en aza indirmek ve bu yönde çalışmalar yapmak olduğunu belirterek, "Kardemir ve sanayi kuruluşlarımız bizim için vazgeçilmez unsurlar. Fakat burada insan sağlığı bizim için daha önemli. Sağlıklı yaşam için, kaliteli hava şart. Hepimize hava kirliğini en az seviyeye çekmek için büyük sorumluluklar düşüyor.Kardemir’e bugüne kadar ve bundan sonraki yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ederim" diye kaydetti.

Son olarak Genel Müdür Fadıl Demirel, Hava Kalitesi Çevre kuruluna Kardemir içinde hava kalitesi ölçümleri yaptırdıklarını, yapılan ölçümler Türk Akreditasyon kurumu tarafından onaylandığını, yapılan ölçümlerde hava kalitesinin Kardemir içinde kirli olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Kardemir’in 2008 ve 2012 yılına kadar çevre yatırımlarına yaklaşık 60 milyon Euro yatırım yapacağını da sözlerine ekleyen Demirel, Kardemir’in çevreye yönelik tüm kalite belgelerini almak istediğini açıkladı.
 
 
Kategori Kategori : Ziyaretler
Okunma Okunma : 2393
Tarih Tarih, Saat : 28.12.2009, 09:02:32
Kaynak :