Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyleri İş Birliği Ağı Açılış Konuşması
Sayın protokol, sayın katılımcılar ve uzaklardan ülkemizin güzel illerinden gelen çok değerli kent konseyi başkanları, genel sekreterleri hepiniz kent konseyleri iş birliği ağı çalışma toplantımıza hoş geldiniz.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 06.06.2010, 2:43:42 PM

Konuşmama başlamadan önce İsrail in Gazze  yardım konvoyuna saldırarak 9 vatandaşımızı şehit etmesini  şahsım ve konseyimiz adına şiddetle kınadığımı belirtmek isterim.yapılan devlet eliyle korsanlıktır, terördür.
Değerli protokol ve değerli katılımcılar 13 şubat 2010 tarihinde bursa kent konseyi başkanlığının daveti üzerine bursa ilinde gerçekleştirilen Türkiye kent konseyleri bilgi ve deneyim paylaşım toplantısında kent konseyi birliğinin kurulması gerektiği üzerinde durulmuş  ve bununla ilgili çalışma yapılması kararlaştırılmış ve Bursa, Yalova,Kocaeli,Gaziantep,Denizli,Batman, Ordu,Giresun,Edirne, Afyonkarahisar, Çanakkale, Manisa ve Karabük illerinden oluşan bir çalışma gurubu kurulması kararlaştırılmıştı. Bu 13 il Tüm Türkiye de ki illerin Kent Konseylerini temsil etmektedir.
Malumunuz üzerinedir ki  ;Kent Konseyleri 5393 sayılı yasa ile kurulmuş demokratik ve tüm siyasi mülahazaların üstünde bağımsız kuruluşlardır.
Kalkınmış milletlerin tamamında Kent Konseyleri yürütme ve yetkiyi elinde bulunduranların bir danışma kurulu gibi çalışır. Sadece bu şekilde çalışmakla kalmaz elinde yetki bulunduranlara yeni projelerle önerilerde bulunarak açılım yapma imkânı sağlar.
Fakat gelişmemiş ülkelerde ise maalesef Kent Konseyleri benzeri oluşumlar yoktur. Zaten gelişememelerinin sebebi de ortak aklı harekete geçirememiş olmalarıdır. İşte biz Karabük’te ve Türkiye’nin genelinde kurulan kent konseyleri ile gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ortak aklı ortaya çıkarmayı hedeflemekteyiz.
Çünkü Hiç birimizin aklı hepimizin aklından üstün değildir.
Kent adına alınan kararlarda kentte yaşayanların katkılarını ve görüşlerini almak çok önemlidir.
Kent konseyinde görev alan Bizler kentleri geleceğe taşıyan kişiler olmalıyız. Kent için birlikte olmalıyız ve birlikte üretmeliyiz. Kavga ortamında gelişme olmaz. Gelişme barış ortamında olur.kent konseyleri Kent dinamiklerini hayata geçirmeli ve  Kentin ortak akıl meclisi olmalıdır.
Türkiye ve dünyanın geldiği yer yerelleşmedir.
Demokrasinin çıtasının yükseltilmesi için Kent Konseyleri çok önemlidir.
Kent Konseylerinin iyi çalışması demek demokrasinin iyi işlemesi demektir.
Demokrasi kültürümüzü olgunlaştırırsak geleceğimize çok büyük katkı sağlamış olacağız. Ancak şunu da unutmayalım ki Kent konseyleri talimat veren bir organ değildir. Ancak sürdürülebilir bir kalkınma ve yaşanabilir bir şehir için çok önemlidir. Mükemmeldir.
İşte bunun için ülkemizde kent konseyleri kurumsallaşmalı, güç birliğine gitmeli, kendisine ait bütçesi olmalı ve ülkemiz için faydalı işler yapan bir oluşum haline gelmelidir.
Biz Karabük kent konseyi olarak, Kent konseyimizin kurumsallaşması ve sadece yasal zorunluluktan dolayı kurulmuş olmak için kurulmadığını göstermek için bu bağlamda da kayda değer mesafeler aldık.
Burada izninizle kısaca bunlara değinmek istiyorum.
Öncelikle konseyimize bir yer bulmamız gerekiyordu ve  Belediye meclis toplantı salonunun bulunduğu binada bir odayı Belediye Başkanlığımız Konseye tahsis etti. Bu şekilde artık konseyimizin bir çalışma ofisi de olmuş durumdadır.
Ardından kent konseyimizin kurumsallaşmasının temel taşlarından biri olan kent konseyimizin çalışma yönergesi oluşturulmuştur.Kent Konseyi Genel Kurulunun oy birliği ile Kent Konseyimizin çalışma yönergesini çıkardık.
Bu çok önemli bir konudur. Çalışma yönergesi olmadan kent konseylerinin çalışması samanlıkta iyne aramak gibidir.çalışmaların başarıya ulaşması çok zordur.onun için ilk yaptığımız işlerden biri çalışma yönergemizi hazırlamak ve genel kurula sunmak olmuştur.
Kent Konseyimizin Genel Sekreterini, Başkan Yardımcısını, Sayman ve Yazmanını seçtik.
Kent Konseyimizin web sayfasını yine Belediye Başkanlığımızın destekleri ile faaliyete geçirdik. Ve yine kurumsallaşma adına Kent Konseyi dergisini çıkardık.
Biz Karabük kent konseyi olarak Bir çok ilke imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Kent için birçok önemli kararlar aldık ve almaya devam edeceğiz.
30 Eylül 2009 tarihinde yapılan kent konseyi genel kurulunda önemli bir karar alındı. Oy birliği ile alınan karara göre; “Hava kirliliği ile mücadele kapsamında Karabük iline getirilen tüm kömürlerin bir irtibat bürosu vasıtası ile denetlenmesi, Kömürcüler sitesinin oluşturulması ve buranın haricinde kömür satışına izin verilmemesi” konusunda Belediye Meclisine tavsiyede bulunulması oy birliği ile kabul edilmiştir.
Alınan bu karar Belediye Meclisi Şubat ayı dönem toplantısında görüşülmüş ve burada da önemli bir karar alınmıştır. Belediye meclisinde alınan karara göre; kentteki odun-kömür işletmecileri yıl sonuna kadar Akören Köyünde tahsis edilecek alana taşınacak ve  Belirlenen bu noktalar dışında hiçbir yerde odun kömür satışı yapılmayacaktır.
Karabük Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak  Karabük Millet Vekilleri  Sayın Mustafa ÜNAL,Sayın Mehmet CEYLAN ve Sayın Cumhur ÜNAL’ın katılımı ile güncel konuları görüşmek üzere istişare toplantısı gerçekleştirdik ve bu toplantıda ilimizin sorunları ve çözüm yolları görüşüldü.
İl çevre müdürümüz sayın Ahmet IŞIK ilimizdeki hava kirliliği ve hava kirliliğinin kaynağı, önlenme konusunda yapılması gerekenler konusunda kent konseyimize detaylı bir bilgilendirme yaptı.
Biz Karabük Kent Konseyi olarak yaptığımız ilk toplantıda  en öncelikli konulardan biri olarak  hava kirliliğini gördük ve bununla ilgili yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Konsey olarak bu konuyla ilgili yapılan çalışmaların takipçisi olacağız.
Çünkü Havası temiz olmayan ve hava kirliliğinden kaynaklı sıkıntılı olan bir kentte insanların mutlu olması beklenemez.
Kent konseyi ihaleleri izleme komisyonu ilimizde yapılan ihalelere katılıyor. Ve en son sıtat ihalesine gözlemci olarak katıldık.
İl çevre orman müdürlüğü ve belediyenin ortaklaşa yaptığı Kömür denetimlerine kent konseyi olarak zaman zaman bizlerde katıldık.
Karabük konuşuyor projesi kapsamında da kent meydanı projesini konuştuk…
Değerli protokol ve değerli katılımcılar.biz Kent Konseyi olarak büyük düşünüyoruz. 2023’ü düşünüyoruz.  Bu konuda farkındalık oluşturmak  istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100 yaşına girdiğinde Cumhuriyet kenti olarak nitelendirilen Karabük’ümüz  nerede olacak?Nerede olmasını arzuluyoruz ? Biz konsey olarak buna göre çalışma yapılmasını arzuluyoruz.
Biz Karabük kent konseyi olarak 2023 kent vizyonu belirleme projesi başlattık.
Bu proje kapsamında seçilmiş ve atanmış yöneticiler ile halkımız Karabük’ün gelişim hedeflerini görecek ve ona göre çalışmalar yapacaklardır.
Vizyon Küreselleşen ve ekonomik bunalımların yaşandığı günümüz dünyasında çok daha büyük önem arz etmektedir.
Kent konseyi olarak önemsediğimiz en önemli konulardan biride Karabük Üniversitesinin gelişimidir. Bunun İçin Yürütme Kurulu Olarak Yaptığımız ilk toplantıda Karabük üniversitesini öncelikli gündemimiz olarak tespit ettik. Ve bunun için birçok kez kent konseyi yürütme kurulu olarak üniversite rektörümüzle bir araya geldik. Üniversite kentimiz için çok önemlidir ve vazgeçilmezdir. Onun için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile özel teşebbüsler üniversitenin gelişimine ve kalkınmasına destek olmalıdır.
Biz şuna inanıyoruz ki Karabük üniversitesinin kalkınması ve gelişimi için çakılacak bir çivi Karabük’ün gelişimine çakılmıştır. Yine Karabük üniversitesinin gelişimi ve kalkınması için yapılacak bir yatırım ve hizmet Karabük’ün gelişimine yapılmış bir yatırım ve hizmettir.
Üniversiteler kentin gelişiminin ve kalkınmasının lokomotifidir. işte bunun için desteklenmelidir. Bu kent için varsak bu kentin yararına olan bir Üniversitenin gelişiminde de bizimde muhakkak katkımız olmalıdır.  İşte bunun için Karabük üniversitesinin gelişimi sürekli öncelikli gündemimizdir… Üniversitemizin mevcut gelişiminin devam etmesi için kent konseyi olarak bize düşen görev neyse yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.ve üniversitemizi kısa zaman içinde  bu günlere getiren başta sayın rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına,ilimiz siyasetçilerine ve bürokratlarına, iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına,ilimiz basın yayın temsilcilerine ve her şeyden önemlisi bu işe gönül veren, el veren çok değerli Karabük halkımıza teşekkürü bir borç bilirim.
 Değerli protokol ve değerli katılımcılar.
Bugün burada güzel illerimizin kent konseyi başkan veya genel sekreterlerinin katılımı ile yapacağımız iş birliği ağı çalışma toplantısının verimli geçmesini temenni ediyor ve arzuluyorum. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Böyle güzel bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.böyle güzel bir oluşuma ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü bu gün burada alınacak kararlar ülkemizde konseyler adına yeni bir çığır açacaktır.
 Ben katılımlarınızdan dolayı siz değerli haziruna ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde bize her türlü desteği veren konseyimizin fedakar üyelerine , Belediye Başkanlığımıza, Ticaret Sanayi Odamıza, Kardemir yönetimine, Çelik İş Sendikasına, Üniversitemize, ilimizin basın yayın kuruluşlarına ve büyük küçük destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Hepinizi saygı ile selamlıyorum. Tekrar hoş geldiniz sefa getirdiniz.

 
 
Kategori Kategori : Brifingler
Okunma Okunma : 2010
Tarih Tarih, Saat : 06.06.2010, 2:43:42 PM
Kaynak :