Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Kentteki Proje Sayısını Arttırmakta Kararlı
Karabük kent Konseyi 16 Ekim günü kent konseyi üyesi STK temsilcilerine, Proje yapmaya istekli gençlere ve gönüllülere yönelik Avrupa Birliği Gençlik projeleri konusunda Ankara Ulusal ajanstan davet ettikleri iki uzman eğitmenle Eğitim düzenledi.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 18.10.2010, 15:47:06

Serbest Mali Müşavirler Odasının seminer salonunda gerçekleştirilen Eğitime katılan davetliler arasında ilimizin medya temsilcileri, yöneticileri ile gazetelerin yazı işleri müdürleri de vardı.

Sabah 10.00 da başlayan eğitim akşam 18.00 da sona erdi. Dört oturumdan oluşan eğitim Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ’in açılış konuşması ile başladı.

BÜYÜKGENÇ konuşmasında “Proje belirli bir hedefe ulaşmak için önceden çizilen yoldur. Proje bir ufuk meselesidir… vizyon ister… Vizyonu olan kişi ve kuruluşlar yaptıkları projeler ile hem kişisel gelişimlerini hem de kurumsal kalkınmalarını başarı ile sağlarlar… Her bir proje birer ışık yakar geleceğe… Projeler Bir ihtiyaçtan doğmalı ve bu ihtiyacı karşılamayı hedeflemelidir. Yapacağınız proje Unsurları anlamında özgün ve tek olmalıdır. Taklit olmamalıdır… Proje işi zamanı planlama işidir… Son istatistiklerde ülkemizin yaş ortalaması 26 ve ülkemizde yaşayan genç sayısı da yaklaşık 26 milyondur. Hep bununla övünürüz...

Birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan bile fazla gence sahibiz diye… Ama bu gençliği iyi kanalize edip yönlendiremezsek ve onlara gereken fırsatı ve imkânı sunamazsak bu gençlik ülkemizin kalkınması için ateşleyici bir fitil olması gerekirken tam tersine iç kargaşanın ve sosyal patlamanın içinde yer alacağı ateşleyici bir fitil olabilirler” diyerek ilginç bir örnek verdi.

BÜYÜKGENÇ verdiği örnekte “Bir baraj düşünün içi su ile dolu... Yani fizik değimi ile potansiyel bir enerji mevcut… Bu potansiyel enerjiyi baraj kapaklarını kontrollü açarak suyu tribünlere yönlendirirseniz o su dinamoları harekete geçirerek elektrik üretir ve sizde bu elektriği toplumun yararına sunarsınız. Yani potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye dönüştürmüş olursunuz.

Ancak potansiyel enerjinizi kinetik enerjiye dönüştüremezseniz yani baraj kapaklarını kontrollü açamazsanız ve suya siz yön veremezseniz o su baraj kapaklarını yıkar ve sizin kontrolünüzden çıkarak topluma zarar verir.” Diyerek “Onun içindir ki birçok oyun gençler üzerinden oynanmaktadır... Güçlü devletleri güçsüz düşürmek için tüm gözler gençliğe çevrilmiştir... Gençliğe nasıl kahve hane köşelerinde zaman öldürtebiliriz ve onları ülke kalkınma hedefinden nasıl uzaklaştırabiliriz diye yapılmaktadır bütün planlar. Biz ülke olarak gençliğimize gereken değeri vermeli ve ülkemizin daha müreffeh bir yaşam standardını yakalayabilmesi için onlara gereken desteği vermeliyiz… Gençlerimize projeyi öğretmeliyiz… Onlara fırsat ve imkân vermeliyiz… Projeler gençler için çok büyük imkânlar sunmaktadır” dedi.

Kent konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “Gençlik projeleri gençlerin üretkenliğini, toplumla bütünleşmesini, kültürel etkileşimini ve yeni ülkeleri görmesini oralardaki yeni anlayış ve yaşam tarzlarını tanıyıp kendi kişisel gelişimini tamamlamasına imkân sağlayan projelerdir.” dedi.

Projelere ilk nasıl başladığını ve Karabük Üniversitesindeki görevinden önce Projelerden sorumlu şube müdürü olarak görev yaptığı Karaman ilini projelerde ilk sıralara nasıl getirdiklerini anlatan BÜYÜKGENÇ “Ben ilk projelere merak sardığımda Karaman ilinde bir köyde mesleğinde altıncı yılının içinde olan müdür yetkili bir sınıf öğretmeni idim. İlk olarak ulusal ajansımızın düzenlediği böyle bir bilgilendirme seminerine katıldım. Bu bilgilendirme semineri sonrası İl Milli Eğitim bünyesinde kurulan il proje ofisinde proje koordinatörü olarak görevlendirildim. ve o yıl Karaman ilinin ilk AB projesini hazırlayarak kabul edilmesini sağladık ve 15 genç ile 3 Haftalığına Almanya ya gittik. Bu bir başlangıçtı. Bu yeni projeleri de beraberinde getirdi… 3yıl içinde 45 projemiz kabul edildi ve 200 kişiyi Avrupa ülkelerine gönderdik. Bende bu projeler kapsamında 8 Avrupa ülkesine ve bir Afrika ülkesine gitme imkanı buldum. Avrupa ülkelerinden de yaklaşık 150 kişiyi misafir ettik.Toplamda 1 milyon Avro para girdisi sağladık…Biz Karabük Kent Konseyi olarak bunu Karabük’te de başarmak istiyor ve bu işe bunun için öncülük ediyoruz.Yaklaşık bir yıl önce Kent Konseyi Başkanı seçilmeden yaptığım konuşmada Karabük ilinin Avrupa Birliği projesi sayısının azlığına değinmiş ve bunu arttırmak için çaba sarf edeceğimi söylemiştim. Bu gün o verdiğim sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah kısa zaman içinde ilimizde proje sayısı artacaktır. Biz Karabük Kent Konseyi olarak bu işin takipçisi olacağız.” Diyerek sözü Ankara Ulusal Ajansın gönderdiği eğitmenler olan Serkut KIZANLIKI ile Ergün ISSIZ’a bıraktı.

Eğitmenlerin interaktif bir eğitim metodu kullandığı proje eğitimi katılımcılarında aktif katılımı ile renkli görüntülerle son buldu. proje sonunda yapılan değerlendirmede proje eğitimine katılan katılımcılar “kent konseyi Karabük’e güzel bir hizmet sundu.Yapmak istediğimizi sayenizde gerçekleştireceğiz,mükemmel ve ilginç ancak bir o kadarda yararlı bir eğitimdi diyerek kent konseyine Karabük gençliği ve Karabük adına teşekkür ettiler.”

Gençlik projeleri eğitimi katılımcılara kent konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ tarafından verilen katılım sertifikası ile sona erdi.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1951
Tarih Tarih, Saat : 18.10.2010, 15:47:06
Kaynak :