Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyinde Marzinc Yatırımı Konuşuldu
Karabük Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile Karabük Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri ve Marzinc Yönetimi ve Organize Sanayi Müdürü Caner ÖZCAN’ın katılımı ile Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ başkanlığında,Belediye Encümeni Toplantı Salonunda toplandı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 02.11.2010, 22:43:51

Toplantıya Marzinc adına, Ayhan İLERİ, Uğur DELBELER, Erdem ÜYÜLLÜ, Necdet UTKANLAR, Burak ARMUTÇU ve Hüseyin SOYKAN katıldı.

Ayrıca toplantıya il çevre müdürlüğü ve il sağlık müdürlüğü temsilcileri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “Çevre ve Sağlık Komisyonumuz Marzinc’in yatırımı ile ilgili bir rapor hazırladı ve bu raporda Marzinc Yönetimine iletilmek üzere bir çok soru vardı. Bu sorular Marzinc Yönetimine iletildi ve Marzinc Yönetimi ise titiz bir çalışma sonucunda bu sorulara 40 sayfalık bir raporla cevap vermiştir.

İlimiz bir sanayi kentidir. Ancak istihdam konusunda sıkıntılarımız vardır. İşsizlik oranımız maalesef yüksektir. Bunun bir nebze olsun azaltılması için yatırıma ihtiyaç vardır. Ancak Karabük’ün havası kirlidir. Daha kirletecek bir tesise müsaade verilmesi mümkün değildir.Eğer marzinc Havayı İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde kirletecekse bu yatıramı kent konseyi olarak uygun görmemiz mümkün olmayacaktır.İşte bugün burada Marzinc geri dönüşüm tesisinin yapacağı yatırımın detaylarını ve bu tesisin eğer olacaksa çevre kirliliğine ne düzeyde olumsuz bir katkısı olacak bunu görüşeceğiz. Ve bu toplantının sonunda da bir oylama yapılarak Konseyimizce bu yatırımın desteklenip desteklenmemesine karar verilecektir.” dedi.

Marzinc Yönetim Kurulu Başkanı Uğur DELBELER de yatırımın tamamen çevreci bir yatırım olduğunu belirterek Kent Konseyine çevre konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmalarından sonra Marzinc yatırımı ile ilgili üyelerin sorularına Marzinc Yönetim Kurulu üyeleri samimiyetle ve açıklıkla cevap verdiler. İl Çevre Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri de açıklamalarıyla Çevre ve Sağlık alanlarında katkıda bulundular.

Gerekli açıklamalar ve tartışmalardan sonra oylamaya geçildi. Oylama sonucuna göre Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Marzinc yatırımının havayı mevcudundan daha fazla kirletmemesi ve AB standartlarına uygun çevreci bir yatırım yapmaları koşulu ile ve insan sağlığının ön planda tutularak baca değerlerinin dijital bir gösterge ile sürekli kamuoyu ile paylaşılması şartı ile desteklenmesine oybirliği ile “Evet” dedi. Beş kişilik Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri de Komisyon Başkanı Bünyamin COŞKUN haricinde yapılacak yatırıma Evet derken Bünyamin COŞKUN çekimser kaldı.

Oylamadan sonra bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ kent konseyi yürütme kurulu üyelerine,çevre sağlık komisyonu başkanına ve üyelerine,Marzinc yönetimine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu kararın İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek “Ülkemizin Resmi Kurumlarının vereceği ÇED raporuna saygı duymalıyız ve bu Resmi Kurumların verdiği ÇED raporuna güvenmeliyiz. Ancak bu ÇED raporunda belirtilen standartlara uyulmazsa İl Çevre Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Çevre Dernekleri ile Kent Konseyimiz ve İlimizin duyarlı Medya temsilcileri zaten bu işin takipçisi olacaktır. Onun için içimiz müsterih olsun. Marzinc’in gelişi ile ben inanıyorum ki yeni yatırımlarda gelecektir dedi.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 2268
Tarih Tarih, Saat : 02.11.2010, 22:43:51
Kaynak :