Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyleri Çalışma Grubu Toplantısı Gaziantep´te Yapıldı
24-25 Kasım 2010 tarihlerinde Gaziantep Kent Konseyinin ev sahipliğinde Türkiye Kent Konseyleri çalışma grubunun toplantısı yapıldı. Toplantıya ilimiz Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ’te katıldı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 29.11.2010, 15:08:55

Toplantıya 10 ilin Kent Konseyi temsilcisi ile Gaziantep valisi Sayın; Süleyman KAMÇI; Büyükşehir Belediye Başkanı; Asım GÜZELBEY, İl Müdürleri, Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda Bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Sayın Süleyman KAMÇI; Türkiye Kent Konseyleri çalışma toplantısının Bursa ve Karabük’ten sonra Gaziantep’te yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Kent Konseylerinde alınan kararların başarısının, herkesin ortak ve aydınlık geleceğine önemli katkı sağladığını belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım GÜZELBEY sivil inisiyatifin şehir yönetimine katkısının çok önemli olduğunu belirterek Biz Gaziantep’in Kent Konseyi ile birlikte ortak akılla yönetildiğini iddia ediyoruz, bu şehirde yaşayan herkes şehrin gelişimi, güzelleşmesi için her türlü gayreti göstermektedir dedi.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı aynı zamanda Gaziantep Üniversitesi Rektörü olan Prof.Dr. Yavuz COŞKUN ise “ Kent Konseylerinin proje başvuruları konusunda sıkıntılar yaşadığını ifade ederek,Bu tür toplantılar, önümüzdeki zaman içinde yasal mevzuatlar yada ilgili mevzuatların ortaya çıkmasına ve billurlaşmasına, netleşmesine yol açacaktır.O zaman Kent Konseyleri daha etkin bir konuma gelecektir.Kent Konseyleri neticede istişare ve danışma organıdır.İcra organları değildir. O yüzden belediyenin yada diğer kamu kurumlarının görevine talip olmak gibi bir duruşta olmamız söz konusu değildir.” diye konuştu.

Toplantıda Süreçle ilgili bilgi veren Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ’te “Kent konseyinde görev alan Bizler kentleri geleceğe taşıyan kişiler olmalıyız. Kent için birlikte olmalıyız ve birlikte üretmeliyiz. Kavga ortamında gelişme olmaz. Gelişme barış ortamında olur. Kent Konseyleri Kent dinamiklerini hayata geçirmeli ve Kentin ortak akıl meclisi olmalıdır.” diyerek ev sahipliğinden dolayı Gaziantep Kent Konseyine teşekkür etti.

Toplantı sonucunda Kent Konseyleri İletişim ve İş Birliği Ağının kurulması kararlaştırılarak ilkeler birliği metni imza altına alındı.







Gaziantep, Kent Konseyleri Toplantı Sonuç Bildirgesi

Kent Konseyleri Birliği İlke ve Esasları
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1674
Tarih Tarih, Saat : 29.11.2010, 15:08:55
Kaynak :