Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Stratejik Ortaklık Geliştirmemiz Gerekiyor
Türkiye Kent Konseyleri iletişim ve işbirliği ağı yürütme kurulu üyeleri Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Daimi Temsilcisi ve Birleşmiş Milletler Türkiye Koordinatörü Büyük Elçi Shahid NAJAM’ı Makamında ziyaret ettiler.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 09.02.2011, 15:07:26

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “Gaziantep, Kocaeli, Bursa ve Yalova Kent Konseyi Genel sekreterleri ile birlikte Birleşmiş Milletler Büyük elçisi Sayın Shahid NAJAM’ı ziyaret ettik. Ziyarette Birleşmiş Milletlerin Bin yıl kalkınma hedefleri adıyla uyguladığı kalkınma programını görüştük. Bu programlardan yerelin tam manası ile istifade edemediği üzerinde durduk ve bu programın yerelde uygulanması ve yerele katkısının daha fazla olabilmesi için Kent Konseyleri ile iş birliği yapılması gerektiğini belirttik.

Büyük elçi Shahid NAJAM ise bizlerle görüştüğüne ve tanıştığına çok memnun oldu ve “Bizim için sizlerle buluşmak ve bu toplantıyı gerçekleştirmek çok önemliydi. Birleşmiş Milletler olarak yanınızdayız. Bugün şunu gördük ki Kent Konseyleri ile Stratejik ortaklık gerçekleştirmemiz gerekiyor” dediğini belirtti.

Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ;  İlerleyen zaman da Birleşmiş milletler  ile stratejik ortaklık beyanı hazırlamayı kararlaştırdık. Diyerek “Biz Türkiye kent konseyleri olarak bu tarz kalkınma programlarının uygulanmasında muhakkak ki kent konseylerinin görüşlerinin alınmasını arzuluyoruz. Yoksa bu ayrılan kaynaklar maalesef amacına uygun kullanılamıyor, birileri bu fonlardan kişisel rantlar elde edebiliyor. Bu durumda ise amacına ulaşmayan programlar olarak ama birilerini zengin eden programlar olarak tarihin tozlu raflarındaki yerini alıyor” dedi.
 
 
Kategori Kategori : Ziyaretler
Okunma Okunma : 1769
Tarih Tarih, Saat : 09.02.2011, 15:07:26
Kaynak :