Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Çocuk Meclisi Toplandı
Karabük Kent Konseyi Kadın Meclisinden sonra Çocuk Meclisini de faaliyete geçirdi.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 14.03.2011, 16:01:20

13 Mart Pazar günü saat 13.30 da öğretmen evi toplantı salonunda Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ başkanlığında Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Zafer ACAR, Ayşe ÇINAR, Aysel ÖZBAY, Tuba BAŞSARIOĞLU, Celal BULUT ve Kent Konseyi Genel Sekreteri İrfan KARTAL ile kadın meclisi Başkanı Betül KOCAMAN’ın katılımı ile toplanan Kent konseyi çocuk meclisi bir dizi kararlar aldı.

Toplantının açılışında Bilgi veren kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “Çocuk meclisi ilimizde çocukların sesi olacak ve kendi demokratik yapısı içinde yönetişim ilkeleri esas alınarak çocukların istek ve talepleri ile projelerini yerel yöneticilere iletmelerine imkân tanıyacaktır.

Kent konseyi çocuk meclisinde yer alan çocuklarımız kendileri ile ilgili kentte nelerin eksik olduğu ve nelerin olabileceği konularında çalışmalar yapıp şehrimizde çocukların daha mutlu olmaları konusunda çok güzel çalışmalar yapabilecektir.” Dedi.

BÜYÜKGENÇ “Demokrasimizin güçlenmesi ve yerinden yönetimin daha güçlü olarak uygulanabilmesi için önemsediğimiz ve ayrıca çocuklarımızın kendisine güvenen, ne istediğini bilen, sağlam karakterli gençler olarak yetişmelerini de sağlayacak olan çocuk meclisimiz birçok güzel projeye imza atacaktır” dedi.

Toplantıda Evsiz Hayvan Kalmasın adlı bir sosyal sorumluluk projesi başlatılması kararlaştırıldı. Proje kapsamında orman genel müdürlüğü ile iş birliği halinde yüz adet kuş evi temin edilecek olup bu kuş evleri kent orman başta olmak üzere ilimizde çocuklar tarafından belirlenecek yerlere yine çocuk meclisi üyelerince asılacak. Ayrıca çocuklar ve yetişkinler arasında okuma alışkanlığı kazandırılmasına yönelik kitap toplama kampanyası başlatılması kararlaştırıldı.

Toplantıda çocuk meclisi üyeleri Karabük’ün havasının çok kirli olduğuna vurgu yaptılar ve sorumluluk - yetki sahibi olanların bu konuya eğilerek çözmeleri ve Ayrıca Karabük ilinde Bilim sanat merkezinin açılması için gereken tüm çalışmaların yetkililerce yapılması talep edildi. Çocuk meclisi üyeleri son olarak oyuncak kardeşliği projesi için emeği geçen herkes ile katkıda bulunanlara teşekkür ettiler.

Çocuk meclisi toplantısı sonrası kent konseyi üyesi mahalle muhtarları ve çelik iş sendikası başkanının da katılımı ile kent konseyi yürütme kurulu üyeleri öğretmen evinde kent gündemine yönelik bir toplantı daha gerçekleştirdi. Bu toplantıda da özellikle hava kirliliği gündeme geldi ve Karabük merkezde bulunan cüruf eleme ve kırma tesisinin hava kalitesine olumsuz etkileri üzerinde durularak, buranın çevreyi olumsuz etkilediği ve yetkililerce biran önce gerekli önlemlerin alınması ve yaptırımların yapılması istendi. Ayrıca Kardemirinde Çevre yatırımlarını biran önce tamamlaması istenerek yetkililerden havayı, suyu ve çevreyi kirleterek halkın sağlığını tehdit eden kim olursa olsun müsaade etmemeleri ve gereken yasal müeyyidelerin uygulanması talep edilerek insan sağlığının her şeyin üzerinde olduğuna vurgu yapıldı.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 2091
Tarih Tarih, Saat : 14.03.2011, 16:01:20
Kaynak :