Türkiye Kent Konseyleri Kocaeli´de Buluştu
Türkiye Kent Konseyleri buluşması´nın 2.´si Kocaeli Kent Konseyi´nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Haber Tarihi: 22.04.2011, 16:08:42

Geçtiğimiz yıl birincisi Bursa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Türkiye Kent Konseyleri Buluşması’nın ikincisi, 16-17 Nisan 2011 tarihlerinde Kocaeli’de yapıldı. Kocaeli Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 40 kent konseyi temsilcisinin katıldığı toplantıda, Karabük Kent Konseyi’ni Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ temsil etti.

Türkiye genelinde kuruluş aşamasını tamamlamış kent konseylerini bir araya getiren ‘Kent Konseyleri Buluşması’nın ikincisinde, ‘Kent Konseyleri İletişim ve İşbirliği Ağı'nın Kurumsallaşması’ konusu masaya yatırıldı. Toplantıya, BM Türkiye Koordinatörü ve UNDP Türkiye Daimi Temsilcisi Shahid Najam, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de katıldı.

Toplantıda, ‘Kent Konseyleri İletişim ve İşbirliği Ağı Hazırlık Çalışmaları sunuşu’, ‘Yedi bölgeden yedi kent deneyimi’ oturumları gerçekleştirildi. Kocaeli Valisi Ercan TOPACA’nın moderatör olduğu paralel oturumda, ‘Kent konseyleri uygulamalarında karşılaşılan sorunlar ve yönetmelik değişiklik talepleri’, UNDP Yönetişim Programı Direktörü Dr. Leyla ŞEN’in moderatör olduğu paralel oturumda ise ‘Bölgesel, ulusal ve uluslararası işbirliği alanları’ konuları ele alındı.

‘Kent Konseyleri İletişim ve İşbirliği Ağı İlke ve Esasları’ sunumunun yapıldığı panelde konuşan Karabük kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “ Kent Konseyleri Birliği iletişim ve iş birliği sürecinde Karabük kent konseyinin ev sahipliğinde yapılan toplantıların önemine değinerek Kent konseyleri birliğinin temeli ve yol haritası 5 Haziran 2010 tarihinde Karabük’te yapılan toplantıda şekillenmiştir” dedi. BÜYÜKGENÇ konuşmasında “Kent konseylerinin kentlerin gelişimi için önemli olduğunu ve ülkemiz içinde gelecekte çok önemli bir yönetişim modeli olarak yerini alacağını belirtti” Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ son olarak “Kent Konseyleri İletişim ve İşbirliği Ağı, kent konseylerinin sürdürülebilirliğine de katkı sağlayacaktır. Bu süreçte Karabük Kent Konseyi olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bunun için her türlü fedakarlığı hiçbir beklenti içerisine girmeden gerçekleştirmekteyiz” dedi.

Tarih Tarih, Saat : 22.04.2011, 16:08:42