Kent Konseyi´nden TOKİ Başkanı´na Ziyaret
Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Zafer ACAR, Ayşe ÇINAR ve Celal BULUT 15.09.2011 Perşembe günü TOKİ başkanı sayın Ahmet Haluk KARABEL’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Haber Tarihi: 16.09.2011, 11:20:45

Ziyaretle ilgili bilgi veren Karabük Kent Konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ "Bizim Kent Konseyi olarak asli görevlerimizden biri kent yaşamında  kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesidir. Bu kapsamda TOKİ başkanımız sayın Haluk KARABEL’e nezaket ziyaretinde bulunduk" dedi.

BÜYÜKGENÇ ziyaretteki amaçlarını ise söyle açıkladı: "TOKİ başkanımıza hem yeni atandığı görevle ilgili olarak hayırlı olsun demek hem de üniversitemizin hızlı gelişiminden dolayı ihtiyaç olan Kredi Yurtlar Kurumu yurtları ile ilgili olarak Esentepe Mahallesinde tadilatı devam eden TOKİ binalarının tadilatının biran önce bitirilerek Kredi yurtlar kurumuna teslim edilmesini sağlamaktı. Bu konuda çok sayıda öğrencimiz KYK da yedekte sıra beklemektedir. Bu KYK yurtları devreye girerse bir rahatlama söz konusu olabilecektir. Ayrıca ilimizde yine öğrenci artışına paralel olarak artan kira artışlarına istinaden dar gelirli vatandaşlarımız için TOKİ’nin ilimizde konut yapması konusundaki görüş ve önerilerimizi iletmekti.

Bu manada TOKİ başkanına yaptığımız ziyaret çok olumlu geçti ve ziyarette TOKİ başkanına taleplerimizi ilettik. TOKİ başkanı sayın KARABEL "Ben kendimi Karabük’lü olarak görüyorum ve bundan dolayı da Karabük ilimizden gelecek tüm tekliflere pozitif bakarım" dedi. Ayrıca "Esentepe mahallesindeki TOKİ binalarındaki tadilatın biran önce bitirilerek KYK'ya teslimin yapılması için talimat vereceğini belirterek dar gelirli vatandaşlar için konut yapma konusunda ise yeter ki bize valilik veya belediye uygun yer göstersin hemen gelip konut yapımına başlayalım" dedi.

Kent konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ son olarak "TOKİ başkanından Ülkemizin savunması için göğsünü korkusuzca siper eden Gazilerimizin de şehit Ailelerimizin yararlandığı Kuraya girmeden TOKİ den ev sahibi olabilme uygulamasından yararlanmalarını talep ettik" diyerek Bu konuda ki teklifimize TOKİ başkanı sayın Haluk KARABEL ise olumlu yaklaştı ve "Evet buda olabilir. Olmalıda" diyerek ilgililer ile bu konuyu görüşeceğini belirtti.

Kategori Kategori : Ziyaretler
Tarih Tarih, Saat : 16.09.2011, 11:20:45