Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi
3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Karabük şubesi, Karabük üniversitesi, İş-Kur, Türkiye Özel Eğitim Vakfı iş birliği ile Yenişehir Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 09.12.2011, 09:29:23

Program Karabük Vali Vekili olarak katılan Vali Yardımcısı Sayın Ali UYSAL, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Burhanettin UYSAL, İş- Kur Müdürü Sayın İlhami AKSU, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Ali GÜNDÜZ,Karabük kent Konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ, Öğrenciler, engelli ve engelli yakınları ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu programa Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve Tüm Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlandı. Açılış konuşmasını yapan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Sayın Sabri KÖROĞLU tüm engellilerin dünya engelliler gününü kutlayarak, başkanlığını yapmış olduğu Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği hakkında kısa bir bilgi verdi.

Ardından Karabük Kent Konseyi Başkanı Karabük üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Sayın Özcan BÜYÜKGENÇ konuşmasında “Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın en önemli sorunlarından biri mimari engelliliktir. Bir diğeri ulaşımdaki engelleridir. Toplu taşıma araçlarında kendileri ile ilgili düzenlemeler yok denecek kadar azdır.” Engelli vatandaşlarımızı sadece 3 Aralık Dünya Engelliler gününde veya 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında değil, tüm yaşamları boyunca anlamalı, topluma kazandırmalı ve yaşamlarını daha iyi hale getirmek için çalışmalıyız. Bu çalışmalar özürlüsüyle barışık bir topluma çimento olacaktır.insanların doğuştan ya da hayatlarının sonraki dönemlerinde engelli olabileceklerini ifade ederek; “Onlar bir şekilde hayata tutunmaya çalışırken bizlerin yapması gereken var gücümüzle destek olmak ve engelleri daha kolay aşabilmeleri için onlara imkanlar sunmak. Buna öncelikle binalarımızdaki mimari eksikliklerini gidererek başlamalıyız. Kurumlarımızı bu kardeşlerimizi göz ardı etmeden düzenlemeli ve onları hayata dahil olma mücadelelerinde yalnız bırakmamalıyız.” dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Karabük üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin UYSAL; “ Dünyada büyük bir çaba ve uğraş içerisindeyiz. Engelli çocukları olan ailelerimizin yaralarına ne kadar merhem oluyoruz bu da tartışma konusudur. Van’da yaşanan depremde millet olarak bir araya geldik ve depremzedelerin yaralarını hızla sarmaya çalışıyoruz ve umarım acılarını azda olsa durdurmuşuzdur. İhtiyaç sahibi olan insanların yardımına koşamıyorsak o toplu uygar bir toplum değildir. Bu gün bakıyoruz ülkemizde sekiz buçuk milyon engelli kardeşimiz var. Ama Karabük Üniversitesi'nde okuyan engelli sayısına baktığımız zaman bir elin parmaklarını geçmiyor. On sekiz bin kişi içerisinde eğer sadece beş engelli varsa burada bir adaletsizlik var. Demek ki engelli insanlar fırsatlardan yararlanamıyor.

Engelli olmak bir suç değil, bir günah değil bunun için engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Ben asıl engelin sağlıklı insanların beyninde olduğuna inanıyorum. Görünüşte sağlıklı ama engelli insanların hakkını korumuyor yönetiminde bulunduğu binaları ve çevreyi engellilere göre düzenlemiyorsak burada asıl engelli insanlar sağlıklı görünen insanlardır. İnşallah bu günden sonra engelli kardeşlerimizin de toplum içerisindeki engellerinin kaldırılması dileğiyle.” dedi.

Karabük üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin UYSAL’ın konuşmasının ardından Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Sayın Sabri KÖROĞLU kendilerine günün anlam ve önemini belirten bir plaket takdim etti. Ardından Karabük üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin UYSAL Kent Konseyi Başkanın Özcan BÜYÜKGENÇ’e, İş – Kur Müdürü Sayın İlhami AKSU’ya ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Ali GÜNDÜZ’ e Günün anlam ve önemini belirten plaketlerini takdim etti.

Açılış konuşmaları ve plaket takdiminden sonra Görme engelli Müzisyen Sayın Turgay ULUSOY kısa bir müzik dinletisi yaparak konukları eğlendirdi.

Son olarak sahne alan Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tiyatro Kulübü “Erkekler Köyü” adlı tiyatro oyununu oynayarak konuklara keyifli dakikalar yaşattılar.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1953
Tarih Tarih, Saat : 09.12.2011, 09:29:23
Kaynak :