Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Deprem ve Karabük Gerçeği Konuşulacak
Karabük Kent Konseyi Van depreminde yaşanan sıkıntıları ve can kayıplarını göz önünde bulundurarak 30 Aralık 2011 cuma günü "Karabük Konuşuyor projesi" Kapsamında "Deprem ve Karabük Gerçeği" Konulu Genel kurul toplantısı yapacak.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 27.12.2011, 13:12:46

Genel Kurul toplantısına konuyla ilgili yetkililerde davet edilecek. Genel Kurul toplantısında ayrıca deprem harici yaşanabilecek afetlerle ilgili hazırlıklar konusunda da bilgi alınacak ve ilimizin deprem ve diğer afetlere ne kadar hazır olduğu tartışılacak.

Konuyla ilgili Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ yaptığı açıklamada “Deprem maalesef ülkemizde çok kötü bir şöhrete sahip. 17 Ağustos Marmara depreminin acıları hafızamızdan silinmemişken Van depremi ile yaşamış olduğumuz acı deprem gerçeğini hafızamıza adeta kazıdı. Van depremi ile yüreklerimiz bir kez daha sızladı ve yandı. Ülkemiz depremle ilgili çok acı yaşamış olmasına rağmen maalesef bu konuda gereken önlemler hala daha tam olarak alınabilmiş değildir. Birçok önemli düzenleme yapıldı, yapı denetimleri sıkılaştırıldı ancak toplum bazında halkın bilinçlendirilmesi ve alınması gereken önlemler konusunda yeterli mesafeyi bir türlü alamadık.

Karabük ilimiz birinci deprem bölgesi kuşağında. Yani çok riskli bir bölgede. Van depreminde veya 17 Ağustos Marmara depreminde yaşanan acıların ve koordinasyon problemlerinin yaşanmaması için ilimiz genelinde deprem veya diğer afetlerle ilgili durum nedir. Bunu tüm kamu oyunun öğrenmeye ve bilmeye hakkı vardır. Onun için son hazırlıkları görmek ve ilimizin bu konudaki yaptığı çalışmaları ve aldığı önlemleri tartışmak için ve ilimizdeki mevcut durumu görerek alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amacıyla 30 Aralık 2011 günü saat 17.30 da Vali Nafiz Kayalı konferans salonunda “Karabük Konuşuyor Projesi Kapsamında” “Deprem ve Karabük Gerçeği” gündemli Kent Konseyi Genel kurul toplantısı yapacağız. Toplantımıza başta Kent Konseyi genel Kurulu Üyelerimizin yanında Kızılay Karabük şube başkanı, İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü, Yapı denetim şirketi uzmanları, mimarlar ve mühendisler odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcileri ile beraber konuyla ilgili olan diğer yetkililerde davet edilecektir” dedi.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1708
Tarih Tarih, Saat : 27.12.2011, 13:12:46
Kaynak :