Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Başkanımız Afet Gönüllüsü Oldu
Karabük Kent Konseyi olarak Başlattığımız “Karabük Konuşuyor Projesi” kapsamında gerçekleştirdiğimiz “Karabük ve Deprem gerçeği” konulu toplantıda ortaya çıkan ilimizde Afet gönüllüsü sayısı azlığı üzerine Karabük Kent Konseyi başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ’ te Afet gönüllüsü oldu ve Afet gönüllüsü kartını İl Afet ve Acil Durum Müdürü sayın Dr. Gazenfer ERBAY ‘In elinden aldı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 23.02.2012, 11:39:00

Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ kendisine kart takdim eden sayın Gazenfer ERBAY’ a Teşekkür ederek “biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Malumunuz üzerinedir ki Karabük birinci derece deprem bölgesinde. Her an bir depremle karşı karşıya kalabiliriz. Bu depremlerde bina güvenliğinin yanında kurtarma uzman ekipler bölgeye ulaşıncaya dek vatandaşlarımızın en azından hafif kurtarma konularında bir takım eğitime ve donanıma sahip oldukları taktirde çok verimli oldukları, İlk 72 saat olarak adlandırılan altın saatlerde birçok canın kurtarıldığı hemen hemen  tüm kitlesel afetlerde gözlemlenmektedir. Bunun için Afet gönüllüsü sayımızın arttırılması çok önemlidir dedi.

İl Afet acil durum müdürü Dr. Gazenfer ERBAY ise “ilimizde afet gönüllülüğünün yaygınlaşması ve gönüllü teşkilatının güçlendirilmesi amacıyla çalışma başlattık. Afet nedeniyle kaybolan kişilerin aranması, enkaz altında mahsur kalanların kurtarılması, yiyecek ve içecek hazırlanması ve dağıtılması, kurtarılan afetzedelere ilk yardım yapılması, yabancı ekiplere rehberlik, toplumun dayanışma gücünün ve moralinin yükseltilmesi gibi benzeri hizmetlerde görevlendirilmek üzere gönüllü kaydı yapmak üzere çalışmamızı başlatarak Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına Afet Gönüllüsü sayısının arttırılması için yazı yazdık. Ben inanıyorum ki bu sayı en kısa zamanda artacaktır.”diyerek Kent Konseyi Başkanımız Özcan BÜYÜKGENÇ’e Afet gönüllüsü olduğu için teşekkür etti ve Afet gönüllüsü kartını takdim etti.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1594
Tarih Tarih, Saat : 23.02.2012, 11:39:00
Kaynak :