Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Çocuk Meclisi Cumhuriyet Gündemi İle Toplandı
Cumhuriyet Bayramında Böyle bir toplantının İlimizde ilk olması ve yetkililerinde Çocuk Meclisi toplantısına katılması ile başka bir ilk daha gerçekleştirilmiş oldu.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 30.10.2012, 14:24:56

Toplantıya Çocuk Meclisi üyelerinin yanı sıra Vali Yardımcısı Abidin ÜNSAL, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin UYSAL, Belediye Başkan yardımcısı Fatma DANIŞMAN, Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ, İl Kültür Ve Turizm Müdürü İbrahim ŞAHİN,Çevre ve Şehircilik İl Müdürü MehmetAli TUNÇ, Orman İşletme MüdürüM.Emin UZUNSOY; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selma ULUÇAY; İl Sağlık Müdürü Murat ÇAĞLAYAN; Halk Sağlığı Müdürü Sezgin TİRYAKİ; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir ÖZTÜRK, Valilik özel kalem Müdürü Mustafa CÜCÜ, İl Milli Eğitim Şube MüdürüMustafa SAYINVE Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü temsilcisi katıldı.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sinem KARADAĞLI “Öncelikle burada olduğu için ve biz çocuklara demokrasiyi yaşayabilmemiz adına fırsat veren başta Sayın Valim olmak üzere tüm yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Cumhuriyet dediğimiz Türkiyedevletinin yönetim şeklidir.Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şeklidir. Demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir. Bu bağlamda ülkenin yarınları olan biz çocukların cumhuriyet rejimini öğrenmesi adına bugün ki başkanlık edeceğim Çocuk Meclisi toplantısı büyük bir adım olacaktır.” Diyerek Kent Konseyi Çocuk meclisinin geçmişte yaptığı projelerden örnekler verdi. Ardından “Bugün burada biz çocuklar adına Çocuk Meclisi olarak toplanmış bulunup yarın ki Karabük’te bizlerin neler istediği adına gündem başlıklarını konuşup oylarınıza ve görüşlerinize sunacağım. Hepimizingeçmiş Kurban Bayramı ve Bugün 89. Yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” Diyerek gündem maddelerine geçildi ve bu gündem maddeleri doğrultusunda aşağıdaki kararlar oy birliği ile kabul edildi.

KARARLAR
1- Bundan böyle İlimizde kurulacak olan 23 Nisan kutlama komitelerinde ve cumhuriyet Bayramı Kutlama komitelerinde çocuk meclisini temsilen 3 arkadaşımızın görevlendirilmesi;

2- Çocuk ormanı oluşturularak 23 Nisan tören programlarında Çocuk Meclisi ormanına ağaç dikme faaliyetlerinin de eklenmesi;

AÇIKLAMA:Bu esnada Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin UYSAL “Ben çocuklarımızı tebrik ediyorum. Böyle önemli bir kararın altına imza atıyorlar. Ağaçlandırma çok önemli. Ben kendilerine bir öneride bulunmak istiyorum. Gelin bu çocuk meclisi ağaçlandırma alanını üniversite içinde yapalım. Bu ağaçları beraber dikelim ve beraber büyütelim. Biz size bu ağaçlarımızın tapularını ve sertifikalarını da verelim, ağaçlarınızın büyümesini nerede olursanız olun internetten de takip edebileceksiniz” dedi. Bu teklif çocuk meclisi tarafından memnuniyetle karşılanarak oy birliği ile kabul edildi. Çocuk meclisi başkanı sinem KARADAĞLI Sayın Rektöre Kendilerine yapmış olduğu bu güzel tekliften dolayı özel olarak teşekkür etti.

3- İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bilim-Sanat Merkezinin açılması veya Belediye Başkanlığınca Bilim Merkezi yapılarak açılması;

AÇIKLAMA: Bu Gündem maddesinin görüşülmesi aşamasında Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sinem KARADAĞLI Karabük Üniversitesi Rektörü Prf.Dr. Burhanettin UYSAL’a Üstün Yetenekli Öğrencilere sahip çıktığı için ayrıca teşekkür etti.
4- Çocuk Meclisi web sayfasının yapılması.
AÇIKLAMA :Bu gündem maddesinin görüşülmesi esnasında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin UYSAL söz alarak “Bu web Sayfasının yapımını Üniversite olarak biz üstlenelim ve çocuklarımıza bu sayfayı hazır olarak verelim. Ardından da üniversitemizden bu sayfaya link verelim, İl Milli eğitim müdürlüğümüz ve okullarımızda kendi sayfalarından bu çocuk meclisi web sayfasına link versinler” dedi. Bu teklif Çocuk meclisi tarafından sevinçle karşılanarak oy birliği ile kabul edildi.

5- Çocuk Meclisimiz bünyesinde bir Tiyatro topluluğunun oluşturulması ve bu topluluğu çalıştırmak üzere Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bir eğitmenin görevlendirilmesi ve 23 Nisan gününe tiyatronun hazır hale getirilmesi;

AÇIKLAMA: Bu Kararla ilgili olarak Halk Eğitim Müdürlüğü adına toplantıya katılan Kenan AYDOĞDU “Biz kendilerine Tiyatro hocası görevlendirmesi yapalım ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bu faaliyeti gerçekleştirelim dedi.

6- Karabük Belediyesi bünyesinde Çocuk Zabıta ekibinin oluşturulması ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında okul kantinlerinin ve fast-foodların çocuk zabıtalar tarafından denetlenmesi;

AÇIKLAMA: Bu Kararla ilgili Söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Fatma DANIŞMAN “Bu karar güzel bir karar, biz çocuk zabıtası olacak çocuklarımıza denetimlerde hangi konulara dikkat edeceklerine dair eğitimlerde veririz ve bunu hep beraber gerçekleştiririz” dedi.

7- Çocuk Meclisine İl Emniyet müdürlüğünce trafik polisi eğitimi verilmesi ve bu arkadaşlarımızın Çocuk polisler olarak görev almalarının sağlanması;

8- Üniversitemizde de uygulanan nadide bir proje olan özlü sözlerin Belediğe Başkanlığı ve valiliğimizce toplu yaşam alanlarında, toplu taşımalarda uygulanarak ışıklı tabelalar olarak asılması;

Alınan kararlardan sonra Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı tarafından ilgili yöneticilere soru sormak isteyenlere söz verildi ve çocuk meclisi üyeleri değişik konularda yetkililere sorularını sordu ve yetkililerde sorulan sorulara cevap verdi.

Soru cevap kısmından sonra Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sinem KARADAĞLI “Değerli üyeler bugün burada Çocuk Meclisi adına çok değerli kararların altına imza atmış bulunmaktayız. Bundan sonra da tıpkı bugün ki gibi çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Ben kararları kamuoyu önünde ilgililerle paylaşıyorum. Bu kararların uygulanması biz çocukları ziyadesi İle mutlu edecektir. Katılan herkese teşekkürü borç bilirim” diyerek toplantıyı kapattı.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 2171
Tarih Tarih, Saat : 30.10.2012, 14:24:56
Kaynak :