Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyeleri Karabük Üniversitesi Kampüs Alanına Fidan Dikti..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitemize gelen Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyeleri, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’nün de katkılarıyla Karabük Üniversitesi Botanik Bahçesinde fidan diktiler.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 25.04.2013, 17:02:52

15 kişilik bir gruptan oluşan Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyeleri’ni Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal Rektörlük Binası önünde karşılayarak; “Öncelikle tüm gençlerimize bu anlamlı günde Üniversitemize geldikleri için hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yılını hep birlikte coşkuyla kutlamaktayız. Meclisin açılma tarihine bakacak olursak bundan tam 93 yıl önce daha Kurtuluş Savaşı başlamış ve Anadolu’da bulunan Türkleri bu topraklardan çıkarmaya çalışan dış güçlerle savaş halindeyken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gücün millette olduğuna inanmış ve savaş kararını milletle beraber almak adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmuştur. Türkiye’nin her bir köşesinden toplanan insanlar mecliste savaş kararı alarak Kurtuluş Savaşı başlatılıyor ve büyük bir mücadele sonunda milletimiz bu savaşı kazanıyor. Geçen 93 yıllık süre içerisinde Türkiye Cumhuriyeti yeniden kurularak bugün muasır medeniyeti yakalamış durumdayız. İnşallah bu sevgili gençlerle birlikte muasır medeniyetin önüne geçerek milletimizin hak ettiği refah seviyesini yakalayarak dünyada tüm insanlığa örnek olacağız. Ben bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tekrardan kutluyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın yapmış olduğu kısa konuşmanın ardından Üniversitemize ilk defa gelmiş olan öğrencilere kampüs alanını gezdirerek fidanların dikileceği Botanik Bahçesine geçti.

İlk fidanı Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte diken Zeynep Sena BÜYÜKGENÇ’e sertifikasını da Rektörümüz takdim etti. Ardından Karabük Çocuk Meclisi Üyeleri sırayla adlarına hazırlanan ağaçları dikerek ağaç sertifikalarını Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın elinden aldılar.

Ağaç dikinin ardından gerçekleşen kısa konuşmalarda;
Zonguldak Çevre Derneği Karabük Şube Başkanı Münife Taner: “ Bugün çok önemli bir gün. Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın çocuklarımız için hazırlamış olduğu bu Botanik Bahçe’ de ağaç dikimi yaptık. Kent Konseyimiz ve Çocuk Meclis Üyeleri her biri kendi adına ağaç dikerek, doğanın temiz kalması için yaptıkları çalışmaları ve ileride yapacakları çalışmaları şimdiden biz büyüklere göstermiş oldular. Çocuklarımız büyüklere örnek olacak olan bir davranışta bulundular. Yaptığımız etkinlikten dolayı çok mutluyuz. İleride çocuklarımız her biri bir mevkie geldiklerinde de doğayı ve çevreyi koruyacaklarına inanıyoruz. Bugün yapılan bu faaliyette emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Karabük Kent Konseyi Başkanı ve Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç: “ Karabük kent Konseyi Başkanı olarak Mensubu olmaktan Onur ve Gurur duyduğum İlklerin Üniversitesi ‘nin Botanik Bahçesine Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak böyle bir günde ağaçlandırma yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuk Meclisi yapmış olduğu bir toplantıda 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ağaçlandırma yapmak istiyoruz dediklerinde Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal Üniversitemizde kendilerine ait bir yer tahsis edeceklerini söylediler. Karabük Üniversitesinde ilkler yaşanıyor. Bugünde bir ilk yaşandı. Belki de ileride bu çocuklarımız bu dikilen ağaçların altında ilklerin Üniversitesinde eğitim göreceklerdir. Ben Rektörümüze böyle anlamlı bir projede ev sahipliği yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın da 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy : “ Bugün gerçekten çok özel bir gün. Bundan aylar önce Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığı bir çocuk ormanı oluşturmak istediklerini söylemişlerdi. Sayın Rektörümüz bu görevi seve seve kabul etti ve bugün Karabük Üniversitesinde Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi Hatıra Ormanı için fidan diktik. Orman işletme Müdürlüğü olarak her yıl binlerce hatta yüzbinlerce fidan dikiyoruz ancak en anlamlısını bu gün burada diktik. Rektörümüze de bu etkinliği yapmamızı sağladığı içinde çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyesi Beste Nur Şen; “ Biz bugün Karabük Üniversitesi Botanik Bahçesine dikmiş olduğumuz ağaçlar ile ağaç dikmenin önemini herkese vurguluyoruz. Belki de ileride bu dikilen ağaçların gölgesinde dinleneceğiz. Bu havayı daha temiz bir şekilde solumaya devam edeceğiz. Herkese çok teşekkür ediyorum bütün arkadaşlarımın 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” dedi.

BRTV Program Hazırlayıcısı ve Sunucusu Zafer Acar: “ Parlayan yıldızın parlayan çocuklarıyla birlikteyiz. Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal bu bölgeye ilk kazmayı vurduğu zaman Karabük’ten yeşil görünen birkaç nokta gözükürken şimdi baktığımızda her yer yemyeşil görünmekte. Öncelikle yaptığı çalışmalar ve katkıları için Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ a ve ağaç diken çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Son olarak konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “ Karabük Üniversitesini sadece rektörün kurması mümkün değildir. Karabük Üniversitesini biz Karabüklüler olarak kurduk. Karabük Üniversitesi Karabüklülerin sevgisi ile kuruldu. Kimi Üniversiteye bina yaptırdı, kimi emeklerini kimisi de dualarıyla destek verdiler ve bugünlere geldik. Bu gün itibariyle 145 bin ağaç diktik ve burada bir botanik bahçesi oluşturduk ve oluşturmaya da devam ediyoruz. Üniversitemizde 200 türe yakın ağaç bulunmaktadır. Sizin de dikkat ettiğiniz gibi ağaçlarımızın üzerine ağaç kartı takıyoruz. Bu kartların üzerine ağaçların isimlerini, latince isimlerini ve kim tarafından dikildiğini belirtiyoruz. Aslında biz böylelikle eğitime de destek vermiş oluyoruz. Her görülen yeşilliği gençlerimiz ağaç olarak nitelendirmeyecek. Nasıl insanların bir isimleri varsa ağaçlarında bir isimleri var. Karabük üniversitesinden mezun olan öğrencilerimiz her gördüğü yeşilliği ağaç olarak görmeyecek ve her gördüğü ağacın latince ve Türkçe isimlerini bilerek bir farkındalık oluşturacaktır. Ama bugün benim için en büyük farkındalık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını vesilesiyle Kent konseyi Çocuk Meclisi Üyelerine Botanik Bahçesinde fidan dikerek büyüklere örnek olmasıdır. Ben tekrar çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” dedi.

Fidan dikimin ardından Üniversitemiz Merkez Kantinine geçilerek burada Kent Konseyi Çocuk Meclis Üyelerine ikramda bulunulması ile etkinlik sona erdi.










 
 
Kategori Kategori :
Okunma Okunma : 2167
Tarih Tarih, Saat : 25.04.2013, 17:02:52
Kaynak :