Toplantıya Kent Konseyi üyeleri yanı sıra Vali yardımcısı Tarkan KESKİN,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat NAMAL,Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zeki TEKİN,Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.DR.Mustafa YAŞAR,Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay ÖZCAN ve Karabük’ün tanınmış simalarından, Cemiyet adamı Osman NATIROĞLU da katıldı.
Toplantının açılışında katılımcılara Hoş geldiniz diyen Kent Konseyi Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ “Biz Karabük Kent Konseyi olarak bir proje başlattık.Projemizin adı “Karabük Konuşuyor” projesi ve bu projemiz kapsamında mümkün olduğu taktirde her on beş günde bir veya ayda bir Pazar Söyleşileri adı altında Ortak Akıl toplantıları yapacağız.Bu proje kapsamında ilk toplantımızı malumunuz üzerinedir ki “Deprem ve Karabük Gerçeğini” konuşmak üzere yapmıştık.
Bugünde burada “Kent Yönetiminde Ortak aklı” konuşacağız.” Dedi ve “ortak akıl; konudan etkilenen yada konuyu etkileyen kişilerin üzerinde uzlaştığı akıldır. Sorunlara ortak çözüm bulmayı amaçlıyoruz.İyiliği, güzelliği beraber yakalayalım arzusu içerisindeyiz.Ortak akıl gelişimin temel öğesidir.Akıllı bir insanın dünyası bütün dünyadır” diyerek teker teker katılımcılar söz alarak görüş ve düşüncelerini belirttiler.
Toplantı sonunda ortaya çıkan sonuç ise şu oldu;
1.Bütün katılımcılar “ortak aklın” önemine vurgu yaparak iyi düşünülmüş ve yıllardır kentte ihtiyacı hissedilen bir konu olduğuna vurgu yaptı.
2.Ortak Akıl tüm Yönetim kademelerinde uygulanmalıdır.
3.Yöneticiler her kademede Yaptıkları icraatlardan etkilenecek olanlarla görüşmelidir.
4.Karabüklülük ortak paydasında birleşilmeli ve Kent Hemşericiliği geliştirilerek güçlendirilmelidir.
5.Toplum mühendislerinin oyunlarına gelinmemeli ve Kent menfaatleri, ülke menfaatleri her şeyin üstünde tutulmalı.
6.Kent içi iletişim ve diyoloğa önem verilmeli.
7.Karabük Kent Konseyinin başlattığı Karabük Konuşuyor projesi devam etmeli ve Ortak Akıl Toplantıları on beş günde bir veya en geç ayda bir Gündemli olarak ve Gündemin muhatapları da toplantıya davet edilerek devam etmelidir.
8.Ortaklık kültürü geliştirilmelidir.