Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Kent Konseyi Yenilendi
Karabük Kent Konseyi Başkanı Yalçın Kılınç seçildi.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 04.07.2014, 10:57:11

Konuşmaların ardından Ziya Ünsal’ın başkanlığında oluşan Divan Kurulu seçimler maddesinde tek aday olduğundan dolayı oylamanın açık mı kapalı mı yapılmasını oyladı. Çoğunluğun açık oylama yapılması yönünde el kaldırması üzerine, oylama açık yapıldı ve kongreye katılan 50 üyeden 33’ünün oyunu alan Yalçın Kılınç ilk turda Karabük Kent Konseyi Başkanı Seçildi.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu; Celal Bulut, Ziya Ünsal, Tuğba Başsarıoğlu, İbrahim Harmanbaşı, Neşe Yılmaz, Adnan Taşlıyan, Fatih Çapraz, Kazım Özcan, Ulvi Üngören, Celal Tokatlı ve İsmail Akça.

Karabük Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Yalçın Kılınç ise yaptığı teşekkür konuşmasında şu görüş, düşüncelere yer verdi;
Şahsıma teveccüh ve güven göstererek, beni onurlandırdınız. Aday olarak düşünen, uygun gören, teklif eden, seçilmemi sağlayan ya da oy vermese de, Demokratik hayatın güzelliği ve nezaketi çerçevesinde bugün burada olarak seçilmemde meşru katkı sağlayan herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum, lütfen kabul edin.

Kent Konseyi mevzuatında görevler kısmında ve temel dayanağında diyor ki; “ Kent Konseyi, Kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini ön planda tutmak.”

Bu minvalde inanın doğru adamı seçtiniz. Zira öncelikle bilmenizi isterim ki, görev süremde Herhangi bir siyasi ikbal peşinde olmayacağım gibi, “ Sonuçta Ben bir devlet memuruyum, beni alırlar, satarlar, sürerler korkusu içinde asla olmayacağımı da bilmenizi isterim”. Zira bilir ve iman ederim ki, rızkı veren Cenab-ı Allah tır. Ben doğru olduğum sürece, o istemedikçe kimse bana bir şey yapamaz.

Bunlara ilaveten Devlet terbiyesi ve nezaketi dahilinde politize ve siyasi taraf olmadan, kentimiz aktif siyasetçi ve bürokratlarına, yönetsel olarak karar verici ve icracı makam temsilcilerine karşı, tabir yerindeyse “Bağcıyı incitmek değil, kaliteli ve bol üzüm hasadı yapmak” arzusuyla dilek, proje şikayet ve eleştirilerimizi yürütme kurulundaki değerli arkadaşlarımla birlikte, ekip ruhuyla ortaya koyup,  takipçisi olacağız. Lütfen sizlerde bugünden itibaren samimiyet ve iyi niyetimize inanın, bizden gelen dilek ya da eleştirilere, mazeretler sunarak cevap vermek yerine bizden istifade ediniz. Zira kendi görev sürem bittiğinde, bende sizlere başaramadıklarım için mazeret sunmayacağım. Sadece özür dileyeceğim.

Yine Kent Konseyi görevleri kapsamında, siz kent yöneticilerine yeri geldiğinde Hz. Peygamberimizin sabır ve sükûnetini, Hz. Ebu Bekir’in devlet ahlakını, Hz. Ömer’in adaletini, Hz. Osman’ın nezaket ve ferasetini, Hz. Alinin ilmini, Büyük önder Atatürk’ün “ Yaradılışımda bir fevkaladelik varsa, Türk olmamdan kaynaklanmaktadır” sözünü hatırlatacağım.

Kimi zaman size işinizi öğretme cüretini göstereceğim ve “Türk- İslam Devlet geleneğinden” Yusuf Has Hacib’in “Kutatgu Bilig”, Platonun “Devlet” eserlerin den, kimi zaman Mustafa Akdağ’dan “Türkiye’nin Siyasi ve İçtimai” tarihinden dem vuracağız.

İsmi yaldızlı içi boş komisyonlar kurmak yerine kentimiz için projeler üretme azim ve gayretinde olacağız.

Rabbim utandırmasın, zorlaştırmasın, kolaylaştırsın.
 
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1416
Tarih Tarih, Saat : 04.07.2014, 10:57:11
Kaynak :