Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Karabük Kent Konseyi Başkanı Yalçın Kılınç´ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet, milletimizin azmiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 28.10.2014, 10:29:16

Milli varlığı sona ermiş varsayılan büyük bir Milletin, Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde istiklalini kazanmak için; çoluğu-çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-kızı, diğer tüm unsurlarıyla verdiği destansı mücadelelerin sonunda büyük bir zafere ulaştığı Kurtuluş Savaşımızı yeni, güçlü bir Devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışının 91. Yıldönümünü büyük bir coşku ve mutlulukla kutlamanın heyecanı içindeyiz.

29 Ekim 1923 Tarihinde Cumhuriyet’ in ilanı ve Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ‘’Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir. Yönetim şekli, halkın mukadderatını bizzat ve fiili olarak yönetmesi ilkesine dayanır. Türk Milleti’ nin öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir’’ diyerek Milletin egemenliğinin esas alındığını ilan etmiştir.

İçinde bulunduğumuz konjonktür bize Milletimizin her ferdine daha fazla sorumluluklar yüklemektedir. Bölgemize ve dünyanın geneline örnek bir yapı ve yaşam tarzı sergilemek ve Atalarımızdan aldığımız mirası gelecek nesillere içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmak için ayrıştırmaya dönük kışkırtmaların, tezgahların, senaryoların figüranı olmayacak, üzerinde tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bu günü kavrayan ve geleceğe ışık tutacak ilme, irfana, vicdana ve mücadele ruhuna sahip olacak nesiller yetiştirmek şiarımız olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti ancak bu şekilde "ilelebet payidar kalacaktır."

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakarlıkla milletimizin gönlünde taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken, Karabük Kent  Konseyi adına, Yüce Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramı’ nı kutluyor, saygılar sunuyorum.

Yalçın KILINÇ
Karabük Kent Konseyi Başkanı

 
 
Kategori Kategori : Basın Açıklamaları
Okunma Okunma : 1416
Tarih Tarih, Saat : 28.10.2014, 10:29:16
Kaynak :