Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Karabük Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
1 Eylül tarihinde gerçekleştirilen genel kurulda göreve seçilen Kazım Özcan, Kent Konseyi Yürütme Kurulunu toplayarak ilk toplantısını yapmış ve toplantıda kentin acilen çözüm bekleyen sorunları başta olmak üzere birçok konuda kararlar almıştır.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 23.09.2016, 12:56:09

Karabük Kent Konseyi Yürütme Kurulu gerçekleştirdiği ilk toplantıda;
Kadın ve Gençlik Meclislerinin bir an evvel kurulması konusunda fikir birliğine varmış, her iki meclisin oluşmasında siyasi partilerimizden, üniversitemizden ve ilgili camialara yönelik faaliyetlerde bulunan STK’lardan isim talep ederek tüm şehri kucaklayan homojen bir yapının oluşmasına karar vermiştir.

Karabük Kent Konseyi Yürütme Kurulunun ilk toplantıda üzerinde ısrarla durduğu en önemli konu ise artık çekilmez hale gelen ve tüm şehrin bir an evvel çözülmesini beklediği trafik sorunudur. Yürütme Kurulumuz başta Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve Emniyet Müdürümüz olmak üzere, gerçekleştireceği ziyaretlerde kentin bu konudaki beklentilerini ilgili makamlara aktarmayı, bunun haricinde ise, gerek şehrimizden gerekse şehir dışından konunun uzmanlarının da katılacağı çalıştay ve diğer bilimsel çalışmalarla şehrin en büyük sorununa çözüm üretmeyi kendisine görev kabul etmiştir.

Kent Konseyi Yürütme Kulunun kendisine hedef edindiği bir diğer konu ise, Anadolu’nun ilk modern sinemalarından olan ancak kaderine terk edilmiş şekilde sonunu bekleyen Yenişehir Sinemasını yeniden Karabük’e kazandırmaktır. Yürütme Kurulumuz Karabük’ümüzün ülke siyasetine kazandırdığı değerli büyüğümüzün önderliğinde, bu konuda gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse Kardemir nezdinde girişimlere başlayacak, Karabük ölçeğinde bir şehirde eşine az rastlanan bu eserin Karabük halkının hizmetine yeniden sunulması için kararlı bir şekilde takibini sürdürecektir.

Yürütme Kurulu ayrıca “Sanayinin Beşiği, Emeğin Başkenti” sloganı ile tanımlanan Karabük’ümüzde bir sanayi müzesinin açılması için çalışmalara başlama kararı almış olup, daha önce aktif olan Kardemir Müzesinin, KARDEMİR-Karabük Belediyesi işbirliğinde yeniden faaliyete geçmesi için harekete geçme kararı almış bulunmaktadır.

Kurul ayrıca ilk toplantıda kapsamlı bir Karabük Tanıtım Kitabı hazırlanmasını ve Karabük’e yönelik genel kültür bilgilerini içeren, İlkokullar Arası Genel Kültür Bilgi Yarışmasını gündemine almış ve bu iki konuda hazırlık çalışması yapılmasını karara bağlamıştır.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.







 
Haber Videosu :
 
Kategori Kategori : Kent Konseyi Toplantıları
Okunma Okunma : 1618
Tarih Tarih, Saat : 23.09.2016, 12:56:09
Kaynak :