Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Muhteşem Finalin Şampiyonu Çelik-İş Ortaokulu Oldu
Karabük Kent Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Ortaokullar Arası Genel Kültür Bilgi yarışmasının finali yapıldı. Bu yıl ilki gerçekleşen yarışmanın şampiyonu ise Çelik-İş Ortaokulu oldu.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 4.4.2017, 18:57:47

Karabük Belediyesi Nikah ve Kongre Salonunda gerçekleşen yarışmanın finaline; TBMM Eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İŞ-KUR Müdürü Coşkun Güven, SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Kazım Özcan, amaçlarının yaşadığı şehri ve ülkesini tanıyan, hayatın yalnızca derslerden ibaret olmadığının farkında olan bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirtirken, bu süreçte organizasyona katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Özcan konuşmasında şunları söyledi; “Bizler Karabük Kent Konseyi olarak; kent sorunlarını takip etmek, kentin kimlik ve vizyon sahibi olması, hemşerilik bilincinin geliştirilmesi şehrimizin yaşanabilir ve miras bırakılabilir bir Karabük olabilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarımızla “Her şey Karabük İçin” sloganını kendimize ilke edinmiş bulunmaktayız. Çok iyi biliyoruz ki bu vatan, geleceğimizin teminatları olan gençlerimize bırakılmak için bizlere emanet edilmiştir. Emanetimizi en iyi şekilde korumakla beraber, gelecekte emaneti teslim edeceğimiz gençlerimizi, milli ve manevi duygularla bezemek zorundayız.

Öğrenciliğin ve hayatın sadece derslerden ibaret olmadığını, öncelikle yaşadığımız şehirden başlayarak tarihimizi, coğrafyamızı, kültür ve sanat dünyasını, spor hayatını, idari, siyasi durumumuzu, değerlerimizi, bizi biz yapan, bu toprakları bizlere vatan yapan olgularımızı da gençlerimize anlatmak ve öğretmek zorundayız.Gençlerimize bu kültürü verebilmek öncelikle yaşadığımız şehrimizi çok iyi tanımak ve tanıtmaktan geçiyor dedik ve Karabük Kent Konseyi olarak Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortak bir proje yaparak, “Kararabük’ün Gençleri Karabük’ü Tanıyor” sloganıyla Ortaokullar Arası Genel Kültür Bilgi Yarışmasını başlattık. Merkeze bağlı 32 okuldan 96 öğrencimizi, 8 eleme, 4 yarı final ve final olmak üzere toplam 12 yarışmayı 1,5 aylık sürede tamamladık. Bu anlamlı günde de final yarışmamızı gerçekleştirerek sürecimizi tamamlıyoruz.

Yazılı ve görsel sorularımız ve açıklamalı cevaplarımızla, 1937 de temelleri atılan Karabük Demir Çelik Fabrikaları ile bir şehrin gelişim ve değişim sürecini geçmişimizden günümüze tüm ilçelerimizle beraber Karabük’ü Karabük yapan değerlerimizi tanıtmaya, Karabüklü olma bilincini ve hemşerilik bilincini hep beraber anlamaya ve anlatmaya çalıştık.



Amacımız öğrencilerimizin bilgilerini ölçmekten çok sorularla Karabük’ü tanıtmaktı. Bu yüzden burada yapılan derecelendirmeler ve elemeler için hiç bir öğrenci arkadaşım üzülmesin. Gösterdikleri gayretler ve emekler için tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ederim. Karabüklü olma farkındalığını unutmadan, bu şehirde birlik ve beraberlik içinde, fitnelerden fesatlardan uzak, kardeşçe yaşayarak önce şehrimize sonra vatanımıza sahip çıkmanız dileğiyle tüm öğrencilerimize de başarılar dilerim.

Bu süreçte Sayın Valim başta olmak üzere, Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili Bey’e, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Tuncay Özcan Bey’e, Marzinc A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dalbeler Bey’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Köse Bey’e, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımıza ve bizi yarışmalarda yalnız bırakmayan Şube Müdürümüz Sayın Muhammet Nuri Ataseven hocamıza, her biri birbirinden kıymetli olan jüri üyelerimiz Kerim Özdemir, M. Kemal Yedigül, Ercan Bişici, Cavit Kırbaş, Bilgin Arslan ve İbrahim Pehlivan hocama, yarışma sunumlarını orgazine eden sevgili öğrencimiz Cihat kardeşime, Kent Konseyimizin değerli üyelerine ve bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve her türlü katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Son derece coşkulu ve heyecanlı geçen yarışmanın finalinde; Çelik-İş, Hoca Ahmet Yesevi, Mimar Sinan ve Fazlı Yeşilyurt Ortaokulları yarışırken, 12 sorunun sonunda; Çelik-İş Ortaokulu birinci, Mimar Sinan Ortaokulu ikinci, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu üçüncü, Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu ise dördüncü oldu.

Yarışmanın sonuçlanmasının ardından ödül törenine geçildi ve kupa töreni düzenlendi. Jüri üyelerinin hediyeleri, Marzinc A.Ş. adına Enis Şener ve Salih Değer, plaketleri ise İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Nuri Ataseven tarafından verildi. Yarışmanın dördüncüsü kupasını ve hediyelerini İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin’den, üçüncüsü İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’den, ikincisi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan’dan, birincisi ise TBMM Eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Vali Mehmet Aktaş’tan aldı.Yarışmanın şampiyonuna Marzinc A.Ş. tarafından birer dizüstü bilgisayar hediye edilirken, ikinciye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ipad, üçüncüye Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından yarımşar Cumhuriyet Altını, dördüncüye ise yine Başkan Vergili tarafından çeyrek altın hediye edildi.

Ödül töreninin sonunda konuşan Karabük Milletvekili ve TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin; “Bugün burada kaybeden yok. 32 okul içerisinden finale kalan dört okulumuzda bizim için şampiyon. İnanıyorum ki bu yavrularımız gelecekte çok daha iyi yerlere gelecekler, bizim yaptığımız görevleri yapacaklar, şehrimizi ve ülkemizi çok daha ileriye taşıyacaklar. Bu organizasyonda emeği geçen Valimizi, Kent Konseyimizi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü kutluyorum ve böylesine güzel bir organizasyonun devamını diliyorum” dedi.

 
 
Kategori Kategori : Basın Açıklamaları
Okunma Okunma : 2695
Tarih Tarih, Saat : 4.4.2017, 18:57:47
Kaynak :