Kentleşmeye Küresel Bir Bakış
 
Karabük Kent Konseyi ve 2023 Karabük Vizyonu Adlı Bildiri
 
 
Diğer Duyurular
 
 
 
Kent Konseyi ve Sorumluluk
Kent Konseyleri İşbirliği Yapacak
Kent konseylerinden Birlikte Hareket Kararı
Kent Konseyleri Şehrin Kalkınmasında Önemli Etkendir
Geleceğimize Katkı Sağlanacak
Diğer Basın Haberleri
 
 
 
2023'e Mektup
Geçmiş Sayılar
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 11
Karabük Kent Konseyi Dergisi Sayı 10
 
 
 
Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz?

Evet (649 kişi oy verdi)
Hayır (517 kişi oy verdi)
Kararsızım (144 kişi oy verdi)

Eski Anketler
 
 
 
 
Türk El Sanatlarını Ülkelerine Taşıyacaklar
Karabük Belediyesi, Karabük Kent Konseyi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Karabük’ten Kosova’ya Türk El Sanatları” konulu eğitim projesinin sertifika töreni bugün yapıldı. Düzenlenen törende, kursu başarıyla bitiren 18 Kosovalı kadın, belgelerini Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin elinden aldı.

Sayfayı Paylaş
Haber Tarihi: 24.05.2017, 17:24:04

Karabük Mahallesi Bahçelievler Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen sertifika törenine; Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Kent Konseyi Başkanı Kazım Özcan, Halk Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Çelebi ve Yalçın Cin ile Kosovalı kursiyerler ve öğretmenleri katıldı.

Karabük Kent Konseyi Başkanı Kazım Özcan yaptığı açılış konuşmasında; “Amacımız dost ve kardeş ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek, yöremize has Türk El Sanatlarını yaygınlaştırmak, ülkemizin ve şehrimizin tanıtımını sağlamak. İnanıyoruz ki burada aldıkları eğitimle, öğrendikleri el sanatlarını ülkelerinde de kullanacaklar, ekonomilerine ve sanatımızın yaygınlaşmasına katkı sunacaklar. Bu projede bizlere her türlü katkıyı sunan Sayın Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye, Halk Eğitim Merkezimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Çelebi ise törende yaptığı konuşmada; “ Burada bizimle olan konuklarımız el sanatlarımızı ülkelerine taşıyacaklar ve bir kültür elçisi olacaklar. Biz bu durumdan son derece mutluyuz. Kardeşlerimizle asırlar süren bir birliğimiz ve dostluğumuz var. Biz kendilerini bizden ayrı görmüyor, bir parçamız olarak görüyoruz. Umuyorum ki el sanatlarımızı Kosova’ya taşıyarak bu birlikteliğimizi daha da güçlendirecekler. Bu projede emeği geçen, başta Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye, Kent Konseyimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise törendeki konuşmasına; “Kent Konseyimizin, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Halk Eğitim Merkezimizin kardeş ülke Kosova ile ilişkilerde ilk adımları atması bizi son derece memnun etti” şeklinde başlarken, konuşmasını; “ Bizim arzumuz kardeş olarak gördüğümüz sizlerin yaşadığı topraklarla daha fazla işbirliği içerisinde olmak ve bu girişimleri sürdürmek. İnanıyorum ki Kent Konseyimiz bu ilişkileri daha da geliştirecek. Ben burada eğitim gören kardeşlerimizden bu sanatları ülkelerine taşımalarını temenni ediyorum. Hatta önümüzdeki sene de daha da ilerletmeleri için kendilerini yeniden davet edebiliriz. Eğitim alan siz kursiyerlerimize, öğretmenlerimize, Kent Konseyimize ve Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

Kursiyerler adına konuşan Aylin Dauti ise; “Bizi burada mükemmel bir şekilde ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Öğrendiklerimizi ülkemize taşıyacağız, Karabük’ün güzelliklerini ve sizlerin misafirperverliğinizi ülkemizde anlatacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Rafet Vergili, kursu başarıyla bitiren 18 kursiyerin sertifikalarını verdi.

Kosova’nın Gilan şehrinden gelen 18 kadın; Tel Kırma, Tel Sarma, Takı Tasarımı, Cilt Bakımı ve Kuaförlük dallarında 10 gün boyunca eğitim aldı.



 
 
Kategori Kategori : Basın Açıklamaları
Okunma Okunma : 2554
Tarih Tarih, Saat : 24.05.2017, 17:24:04
Kaynak :